URED DRŽAVNE UPRAVE Udruge uskladite svoje statute sa Zakonom kako bi mogli nastaviti s radom

Ured državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji poziva sve udruge s područja županije koje do sada nisu uskladile svoje statute prema Zakonu o udrugama da to učine što je prije moguće ukoliko žele nastaviti s radom. Naime, od 801 udruge, koliko ih je ukupno prijavljeno, njih čak 184 nije uskladilo svoje akte prema Zakonu.

– To predstavlja poteškoću u radu samih udruga i ne mogu se javljati na niz natječaja jedinica lokalnih samouprava, zaklada ili EU fondova koji žele financirati aktivnosti udruga – istaknula je Sanja Bošnjak, predstojnica Ureda državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji.

Od 184 udruge, 82 su s područja Virovitice (44 iz grada Virovitice, 10 iz općine Špišić Bukovice, 6 iz Suhopolja, 3 iz Gradine, 6 iz Lukača i 13 iz Pitomače), 82 udruge sa područja Slatine (53 iz grada Slatine, 15 iz općine Sopje, 6 iz općine Voćin, 6 iz općine Čađavica, 2 iz Nove Bukovice), dok je 20 udruga s područja Orahovice (11 iz grada Orahovice, 3 iz općine Čačince, 2 iz općine Crnac i 4 iz općine Zdenci).

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content