VIRO VIROVITICA I DALJE VODEĆA Smiljčić ponovno za pobjedu u napetoj završnici protiv Đakova

Pobjednički su virovitički rukometaši završili polusezonu. U utakmici 12. kola 1. HRL Sjever bili su bolji od domaćina Đakova 26:25 te tako ostvarili svoju devetu pobjedu ove sezone.

A da je bilo lako, nije. Đakovčani su se pokazali kao tvrd orah i kao momčad koja vrijedi više od trenutno predzadnje pozicije na tablici. Pokazali su to već na početku utakmice kada su u prvih 10 minuta došli do vodstva 7:3 te time natjerali gostujućeg trenera Vašarevića da iskoristi time-out.

Nakon očito pravih uputa koje su dobili, Virovitičani u nastavku vrlo brzo dolaze do izjednačenja 8:8, a zatim i vodstva 11:8. U tom periodu odličnu igru pružaju Janjić i Vašarević pa se na odmor odlazi sa prednošću Viro Virovitice 13:10.

Početkom drugog dijela razigrao se i, jučer dosta suzdržani Luka Moslavac te ubrzo na semaforu stoji prilično uvjerljivih 17:11. Situacija na terenu tada je ostavljala dojam da će gosti bez puno problema privesti utakmicu kraju. Sve je išlo na mlin Virovitičana do rezultata 22:17, da bi tada domaćini malo po malo koristili promašaje igrača Viro Virovitice i polako smanjivali svoj zaostatak. Razigrao se Đakovčanima Renato Čurić (5 pogodaka u zadnjih 11 minuta), goste u igri drži na golu odlični Štimac, da bi tri minute prije kraja na semaforu stajalo izjednačenih 25:25. Kao i protiv Vidovca posljednji pogodak za goste postiže Smiljčić, Virovitičani ponovno vode 26:25, a u preostalom vremenu i jedni i drugi ne uspjevaju doći do novog gola pa utakmica i završava pobjedom Viro Virovitice 26:25.

Generalno igru Virovitičana obilježio je jučer pomalo nevjerojatan 21 promašaj. To je ujedno i bio glavni razlog što utakmicu nisu priveli puno mirnije kraju i što do pobjede nisu došli puno lakše. Virovitičke strijelce predvodili su Vašarević sa devet i Janjić sa pet pogodaka, dok je odlični Štimac sakupio 15 obrana. Kod Đakova najefikasniji bili su Čurić sa sedam i Goluža sa pet zgoditaka.

Ovom pobjedom Virovitičani su zadržali prvo mjesto na tablici 1. HRL Sjever bar do idućeg, 13. kola kada ostatak lige igra zadnju ovosezonsku utakmicu. Utakmicu tog 13. kola sa Maksimir Pastelom koja je odgođena odlukom HRS-a ekipa Damira Vašarevića odigrat će u Virovitici 19. siječnja 2019. godine. No, neovisno o tome hoće li prvi dio prvenstva završiti prvi ili drugi nesumnjivo bila je ovo jedna od najuspješnijh polusezona Viro Virovitice zadnjih godina te veliki zalog i poticaj za nastavak sezone u veljači 2019. godine.

Inače, Virovitičani su imali na utakmici malu, ali glasnu skupinu navijača. Naime, prilikom povratka iz Vinkovaca gdje su igrali svoju ligu mladi igrači ekipe dječaka A sa trenerom i roditeljima svratili su u Đakovo i bili glasna i bitna podrška cijelu utakmicu.

RK Viro Virovitica: Meter, Pandža 1, Vašarević 9, Smiljčić 3, Rešetar 1, Štimac, L. Moslavac 3, Sabo, Ig. Gašparović 1, Poljak, Crljenić 3, Starčević, Janjić 5, K. Moslavac, Smutni i Benko.

Sedmerci: Đakovo 2/5; Viro Virovitica 3/4.

Isključenja: Đakovo 6 minuta; Viro Virovitica 8 minuta.

(www.icv.hr, sž, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content