Virovitička zvjezdica Julija Tomljanović niže uspjehe: Sljedeći nastupi na adventu u Virovitici i Zagrebu

Julija Tomljanović postala je prava mala virovitička pjevačka zvijezda. Svojim glasom oduševi gdje god zapjeva i jednostavno osvaja svaku publiku. Julija je desetogodišnja djevojčica, ide u 4. razred Osnovne škole Vladimir Nazor u Virovitici te 3. razred Glazbene škole ”Jan Vlašimsky”. Svira klavir i, naravno, jako voli pjevati.

U Glazbenu igraonicu Glazbene škole Jan Vlašimsky krenula je s 4 godine i od tada pjeva. Pjevala je sa zborom Glazbene igraonice i Malim zborom Glazbene škole, a od ove godine pjeva u zboru Glazbene škole. S Glazbenom igraonicom i Malim zborom je nastupala na raznim festivalima i osvajala lijepe nagrade. Nastupali su na Kukuričeku, Dječjem festivalu “Mali Split” i Belišćanskom dječjem festivalu “Vedrofon”. Ove godine bila je i jedna od solistica na “Malom Splitu” gdje su osvojili prvu nagradu festivalskog žirija Mali Split i zlatnu ribicu.

Collage Fotor
Foto: Facebook

Julija je ove godine, po prvi puta samostalno nastupala i na RTL-ovom glazbenom showu “Zvjezdice” gdje je od 2200 djece ušla u polufinale. Nedavno je nastupila na Međunarodnom festivalu Čarobna frula i osvojila 2. nagradu u polufinalu u svojoj kategoriji.

Riječ je o festivalu kojeg organizira Udruga Međunarodni dječji festival Čarobna frula i Hrvatsko društvo skladatelja, a održava se kroz dva dana u maloj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Riječ je o solističkom festivalu dječje pjesme na kojem se izvode originalne autorske dječje pjesme. Ove godine odabrano je 60 pjesama i ukupno 70 djece solista iz 12 zemalja, iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Malte, Makedonije, Kosova, Liberije, Turske i Hrvatske.

-Konkurencija je bila jaka i bilo je djece iz cijele regije. Lijepo se zabavila i ponovno susrela drage prijatelje koje je upoznala u TV showu. Pjevala je prekrasnu pjesmu “Ključić sreće” čiji je tekst napisala Ljiljana Tonček, a glazbu i aranžman Dean Premrl. S obzirom da je ona tek na početku svojih samostalnih nastupa, sretna je i zadovoljna. Kao i većina djece, pa i odraslih, ima tremu prije nastupa, ali kada se upale svjetla i kada je mikrofon u njenim rukama, prestaje trema i počinje zabava – rekla nam je Julijina majka Maja ističući kako je ponosna na svoju kći.

IMG 5032 Medium

– Mislim da za takve nastupe treba puno hrabrosti, truda i ljubavi. Ona je još mala djevojčica, a to sve skupa odrađuje kao profesionalac. Nisam bila za to da ide u TV show jer sam se bojala da joj se ne bi zamjerilo. Bio je to velik zalogaj za prvi samostalni nastup i to još na TV-u, ali…. Sve je prošlo iznad očekivanja, dobila je puno komplimenata i bila je presretna bez obzira što nije ušla u finale. Ovo je tek početak, a do kuda će ići, ovisi samo o Juliji – govori mama Maja te najavljuje nove Julijine nastupe.

– Ovaj mjesec ima dosta nastupa. Nastupat će u svome gradu kada se bude palila 3. adventska svijeća, a povodom Svetog Nikole i pred Božić na Adventu u Zagrebu. Za budućnost su u planu još neki festivali, ali idemo korak po korak. Juliju su mentorirale Ana Filipović i Dijana Sulimanac, tete koje vode Glazbenu igraonicu i Mali zbor. Htjela bi se ovom prigodom zahvaliti teti Ljilji na prekrasnim tekstovima, Deanu na prekrasnim notama te dragim tetama Ani i Dijani na trudu – zaključuje majka Maja.

Unatoč brojnim uspjesima, Julija je jako skromna, jednostavno uživa na pozornici i presretna je kada pjeva.
-Kada pjevam osjećam se lijepo i opušteno. Ovisno o pjesmi, budem tužna ili vesela, probude se emocije. Voljela bih se baviti pjevanjem i glazbom općenito. Jako me vesele nastupi i jedva čekam slijedeći – kratko i jasno kaže mala Julija koje je već danas mala hrvatska zvjezdica jer su su je svi jako dobro upoznali i uvidjeli njene ogromne glazbene mogućnosti. Budućnost je pred njom, a sada je najvažnije da i dalje s osmijehom uživa u ljepoti glazbe. (www.icv.hr, vg; foto: Ž. Đaković Leš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content