Virovitičko-podravska županija u ovoj godini uložila oko pola milijuna kuna u informatičku opremu i softvere za škole

U svrhu kvalitetne primjene i interakcije u okviru provedbe nastavnih programa osnovnoškolskih ustanova, a shodno provedenom opremanju školskih ustanova Virovitičko-podravske županije interaktivnim pločama za sve osnovne i srednje škole u 2018. godini nabavljeno je ukupno 27 interaktivnih ploča te 54 mozaBook classroom licence, ukupne vrijednosti oko 500.000 kuna.

– S ovom opremom će se poboljšati daljnji rad i profesorima i učenicima. Kroz digitalne obrazovne sadržaje i alate za nastavu, učenicima i učiteljima pruža se mogućnost da u sklopu redovnoga školskoga obrazovanja steknu znanja i vještine na način koji do sada nisu imali priliku – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

moza book 2
Foto: K. Toplak

Nastavno na to, a kako bi se ova tehnologija primijenila u svakodnevnoj praksi, Virovitičko-podravska županija je u suradnji s tvrtkom Alfa, za sve osnovne škole, organizirala provedbu edukativnih radionica koja se održala u Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači. Djelatnike škola s područja VPŽ, pozdravili su predstavnici tvrtke Alfa, ravnatelj OŠ Petra Preradovića Pitomača Igor Maresić, kao i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, te zamjenik župna Darko Žužak.

moza book 3
Foto: K. Toplak

Kroz radionice, djelatnici školskih ustanova, usavršavaju i nadograđivanju svoja znanja iz područja mogućnosti i primjene navedene opreme, a u skorom planu su i radionice za srednjoškolske djelatnike.

– Cilj nam je modernizirati nastavni proces kako bi postigli što bolji rezultat kako učitelja tako i učenika. Županija ulaže značajna sredstva za nabavu potrebne informatičke opreme kojima je osnivač. S obzirom na kurikularnu reformu, neke su škole već uključene u eksperimentalni program pod nazivom „škola za sve“, a shodno tome, bilo je nužno uz spomenutu informatičku opremu osigurati i odgovarajuće softvere, a upravo platforma mozaBook predstavlja jedno kvalitetno softversko rješenje za digitalno obrazovanje – naglasio je zamjenik župana Darko Žužak.

moza book 6
Foto: K. Toplak

Zbog toga je Virovitičko-podravska županija osigurala potreban broj licenci navedenog programa kako bi učenici stekli znanje i vještine na način na koji do sada nisu imali prilike.

– Nezaobilazna karika u ovome lancu su, uz naše učenike, naši učitelji. Kako bi primjena ovih softverskih rješenja bila idealna, organizirane su ove radionice i edukacije, kako bi se novostečene vještine primjenjivale u nastavnom procesu – podcrtala je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content