ZABLISTALE MLADE VIROVITIČKE KOŠARKAŠKE SNAGE Pobjedom protiv Radnika prekinuli neugodnu tradiciju

Proteklog vikenda odigrano je 5. kolo lige KSKCKŽ između domaćeg Radnika iz Križevaca i Virovitice.

U odličnoj utakmici domaća momčad igrala je na momente vrlo grubo i nekorektno, a poznata je kao izrazito “domaćinska” ekipa koja na svom parketu ne gubi utakmice. Ipak, nešto se “pitalo” i virovitičke košarkaše koji su odigrali utakmicu iznad svih očekivanja i dva puta se vraćali iz -12 u drugom poluvremenu kada su pokazali da strpljivost i smirene “glave” mogu parirati agresivnom domaćinu.

Odlična igra petorke u zadnjoj četvrtini: Roko Ključec istaknuo se poentiranim “zicerima” i skokom, Nikola Ferenčević ukradenim loptama i teškim realiziranim šutevima, Branimir Denić organizacijom igre i asistencijama, David Bunjevac skokom i “zicerima”, ali i ostali koji su odigrali korektnu obranu poput Albrehta i Slavića. Nakon niz godina virovitički košarkaši prekinuli su tradiciju nepobjedivosti u Križevcima. Krajnji rezultat 77:74 za virovitičke “mladiće” koji imaju tri pobjede zaredom te prikazuju iz utakmice u utakmicu sve bolju košarku.

Nastupili i koševe postigli: Roko Ključec 24, Nikola Ferenčević 21, David Bunjevac 16, Branimir Denić 10, Jakov Slavić 4, Enio Češek 2, Edi Albreht, Vjekoslav Koledić, Ivan Žubrinić i Hrvoje Matanić. Trener: Branko Ferenčević.

U šestom kolu KSKCKŽ Virovitičani dočekuju uvijek neugodni Podravac iz Virja.

Odličan vikend iza sebe imaju i mladi košarkaši Virovitice u uzrastu M13 koji su gostovali u Bjelovaru protiv domaćeg Košarkaškog kluba Vedi te pobijedili rezultatom 72-21.

Nastupili i koševe postigli: Ivan Mucak 21, Luka Zidar 13, Damjan Pažin 13, Samuel Prevedan 11, Antun Pušić 6, Petar Fuis 4, Toni Gverić 4 i Matej Perić. Trener: Marin Ferenčević.

Sljedeće kolo Virovitica gostuje kod Radnika u Križevcima.

U Goli se proteklog vikenda održao treći turnir mini basket lige Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije. Najmlađi košarkaši Virovitice nastupili su sa dvije ekipe.
U prvoj utakmici Virovitica 1 pobijedila je košarkašku ekipu Mladost iz Đurđevca rezultatom 30:10.

Virovitica 2 igrala je protiv Radnika iz Križevaca te ga uvjerljivo pobijedila 44:5.

Virovitica 1: Luka Farkaš, Arijan Kečkiš, Gabrijel Kečkiš, Gabriel Denić, Karlo Farkaš, Fran Jemić, Borna Ivačko i Dominik Denac.

Virovitica 2: Dino Zubić, Samuel Smiljanić, Arijan Kečkiš, Gabriel Denić, Roko Berlančić, Antonio Tutić, Gabrijel Kečkiš, Emanuel Vidović, Josip Šiško, David Smiljanić, Dorijan Čor i Luka Krušelj.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content