ŽENE VOLE PAMETNE MUŠKARCE Prvijenac Zlatka Erjavca nasmijao prepunu virovitičku knjižnicu

Smijeh i topla, gotovo obiteljska, atmosfera obilježila je večerašnje (petak) predstavljanje prvijenca virovitičkog autora Zlatka Erjavca koje se održalo u sklopu manifestacije Prosinac u gradu. Njegova zbirka kratkih priča pod nazivom „Žene vole pametne muškarce“, privukla je brojnu publiku u virovitičku Gradsku knjižnicu i čitaonicu. Uz autora, knjigu su predstavile urednica Sandra Pocrnić Mlakar, recenzistica Marina Mađarević i ravnateljica knjižnice Višnja Romaj.

IMG 20181214 181012

Sandra Pocrnić Mlakar i Marina Mađarević istaknule su kako je Zlatkov talent otkriven slučajno na Virovitičkim umjetničkim večerima koje je pokrenuo Robert Roklicer. Njegova prva priča koju je tada pročitao oduševila je publiku.

-To je bilo iznenađenje za sve nas i potaknuli smo ga da piše dalje. Kada je počeo pisati to je postalo nepresušno vrelo, krenuo je i priče su se rojile, a ubrzo se oblikovala knjiga – rekla je S. Pocrnić Mlakar dodavši kako je Robert Roklicer vidio potencijal u Zlatku te ga poticao da piše. – Roklicer nažalost nije dočekao da bude na ovoj promociji, no bez njega ove knjige ne bi bilo – istaknula je.

IMG 20181214 182233

S jednakim oduševljenjem publika je i danas slušala Zlatkove priče, svaku nagradivši velikim pljeskom.
-Ova knjiga i Zlatko nam pokazuju koliko je kultura na dohvat ruke i kako je vrelo svuda oko nas. Kultura se ne događa negdje vani, ne dolazi iz Zagreba ili od bilo kuda, kultura je tu, a mi je možemo i znamo sami proizvoditi – istaknula je S. Pocrnić Mlakar. Predstavljanju knjige nazočio je i gradski pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica koji je istaknuo važnost njegovanja kulture i domaćih autora.

Nedavno smo razgovarali sa Zlatkom Erjavcem o tome kako je počeo pisati, o čemu govore njegove priče i što skrivaju. Ovdje pročitajte intervju.  (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)[g-gallery gid=”497618″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content