DOBRA DUŠA ORAHOVICE Kultni kafić Blues obilježio velikih 30 godina svoga rada

Kada jedan kafić postane više od običnog mjesta izlaska, više od samo još jedne lokacije ispijanja jutarnje kave, kada postane zaštitni znak svoga grada, onda je jasno koliko vrijedi i što je sve učinio za svoje sugrađane, za sve generacije, za svoj grad. Riječ je o kultnom orahovačkom kafiću Blues koji u središtu Orahovice čini razliku već punih 30 godina. U ovom kafiću su se rađala prijateljstva, prve ljubavi, brakovi, Blues je bio i sklonište mladih za vrijeme Domovinskog rata, jednostavno Blues je odgojio generacije i generacije ne samo Orahovčana već ljudi svih okolnih mjesta u regiji. Ono što Blues čini još posebnijim je činjenica da je ovaj kafić, koji je kasnije prerastao u club, ostao sebi dosljedan jer se ovdje uvijek i isključivo svirala domaća i strana alternativna glazba, a naglasak je bio na dobrom starom rock and rollu. Nakon 30 godina, Blues je i dalje tu, uz njega rastu nove generacije.

Vlado Grgić vlasnik Bluesa autor Marijan Škripač

-Prije svega htio bih zahvaliti cijelom osoblju koji su kroz 30 godina radili u Bluesu. Za njih smo održali party gdje su se gotovo svi odazvali. Bilo je predivno sresti sve te ljude, bilo je nostalgije, smijeha, suza i pjesme. Gotovo svi konobari, a bilo je i onih koji su radili od prvog dana, prepričali su kako je to nekada bilo, a isto tako prepričavane su zgode na koje smo zaboravili, a za neke nismo ni znali da su se dogodile. Od srca smo se nasmijali i zabavili do ranih jutarnjih sati – rekao je vlasnik Bluesa Vlado Grgić-Crni, koji je neizmjerno zahvalan svim djelatnicima koji su, kako kaže, svojim radom toliko dobroga donijeli u Blues.

-Dragi gosti, veliko hvala što ste dolazili u Blues i 30 godina vašeg odrastanja mi je najdraža uspomena – rekao je.

Također, zahvalio je i predstavnicima udruga mladih i ostalim udrugama koji su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i sa zadovoljstvom najavili buduće, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli da Blues bude takav kakav je i da raste svih ovih godina skupa s njima. Vlasnik Vlado zahvalu je uputio i svim glazbenicima koji su svirali u Bluesu i onima koji nikada nisu, a javili su se da bi došli odsvirati i dati podršku, kao i glazbenicima s estrade, V Vladinim prijateljima, koji su mu uvijek na raspolaganju, samo im treba javiti i oni dolaze dati podršku.

Dio osoblja Bluesa kroz 30 godina autor Marijan Škripač

Blues je krenuo u veliko obilježavanje svoje obljetnice te će biti organizirano nekoliko partyja, a prvi je održan već proteklog vikenda.

-Počeli smo s proslavom 30 godina Bluesa pa ovim putem pozivam sve one koji su nekada bili na bilo koji način dio Bluesa kao radnici ili posjetitelji, roditelji koji su odrastali u Bluesu, mlade koji sada dolaze i oni koji nikada nisu bili, neka dođu, neka to bude susret generacija i prijatelja i neka uživaju u onom što su sami nazvali “dobra duša Orahovice”. Dođite, prisjetimo se dobrih starih vremena, jer nam ih nitko ne može uzeti – rekao je Grgić te najavio središnji dio proslave koji će biti u proljeće, kada će napraviti veliki party uz gostovanje nekoliko eminentnih imena hrvatske glazbene rock scene čime žele zahvaliti svima na dugogodišnjoj vjernosti Bluesu.

30 godina Bluesa 2

 

Orahovački club Blues pokrenuo je mnoge manifestacije u gradu, tako je od ovog kafića krenula organizacija natjecanja u kuhanju čobanca – orahovačka Čobanijada, 31 godinu Blues je organizator najpoznatijeg i jednog o najstarijeg malonogometnih turnira u Slavoniji i Baranji ”Zima”, u Bluesu je krenula inicijativa za osnivanjem danas najjače viteške udruge u Hrvatskoj Reda vitezova Ružice grada, u njemu su održane mnoge izložbe, koncerti, zabavne večeri, predavanja, rođendani, a u posljednjim godinama i prve povijesne orahovačke brucošijade. Blues je definitivno jedinstven i neizbrisiv dio orahovačke povijesti. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content