DOBRODOŠLA 2019. Pitali smo sugrađane što očekuju u ovoj godini

Popričali smo s našim sugrađanima te ih pitali na čemu su zahvalni u protekloj godini i čemu se nadaju u sada već novoj, 2019.

SREĆA U LJUDIMA, NE U STVARIMA

Zadovoljstvo u protekloj godini ne kriju. Bila je to zanimljiva godina, puna uspona i padova. Kažu, svašta su novoga naučili – najviše da se treba veseliti svakome trenutku kojeg imamo (i nije to samo floskula), zbilja je tako.

advent vtc 19

Ne treba težiti nekoj materijalnoj sreći već onoj koja se skriva u srcima, među obitelji, među dragim ljudima – u pomaganju i zajedništvu.

– Prošlu godinu završila sam u krugu obitelji, u miru, uz dobru knjigu ili film. A ove godine se nadam da će biti puno zdravlja. Osobito bi me veselilo kada bi se u našemu gradu nastavile ove manifestacije kojih je prošle godine zbilja mnogo, sretna sam što za svakoga ima ponešto.

advent vtc ulice 6

Nadam se još, da će se i grad nastaviti razvijati u ovom gospodarskom smislu, kao i prošle godine, možda još i više – ističe S. B. (40) te nadodaje kako mora priznati da je prvo bila jako ljuta zbog rušenja stabala u gradskom parku, no da joj se jako sviđa “novi” Dvorac.

– Prošla godina bila mi je predivna. Proslavila sam prvu godišnjicu braka i zahvalna sam na svojoj divnoj obitelji te svim prijateljima koje imam. Također, zahvalna sam na novome poslu kojega volim kao i na svim lijepim uspomenama koje sam skupila prošle godine – ističe E.M. (25). 


advent vtc 12

ZA BOLJE SUTRA

Nekima prošla godina nije bila baš vesela i lagana. Nekoliko puta su se našli u teškoj situaciji, nadaju se, kažu, da će ova godina biti barem malo bolja.

-Ne želim ništa previše, samo da moje dijete ima dovoljno. Najveći problem je što ne mogu pronaći posao. Voljela bih da mu mogu priuštiti sve što njegovi vršnjaci imaju – tužnim riječima navodi – G. D. (30) te ističe da se u 2019. godini nada poslu pa da se sve to nekako poboljša.

advent vtc 21

Budimo sretni i veseli u novoj godini. Neka je zdravlja i mnogo ljubavi.  Budimo pošteni, i ono najvažnije, budimo ljudi jedni prema drugima.

Sretna Vam i uspješna nova godina!

(www.icv.hr, lmh, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content