DOMAĆE SIROVINE U PODRAVKINIM PROIZVODIMA Tvrtka poziva braniteljske udruge i OPG-e na suradnju

U cilju povećanja suradnje s tvrtkom Podravka, braniteljskim zadrugama i OPG-ima s područja Virovitičko-podravske županije, u Centru kulture Virovitica prezentirane su potrebe tvrtke u pogledu otkupa povrća i voća, kao i očekivane cijene.

Prezentaciju je organizirala braniteljska socijalno-radna zadruga Darđanka, referalni centar 4 Ministarstva hrvatskih branitelja, a upravitelj zadruge Renato Kovač i savjetnik ministra hrvatskih branitelja Zvonko Beljo pozvali su poljoprivredne proizvođače na suradnju s Podravkom u cilju što većeg prisustva domaćih sirovina u Podravkinim proizvodima.

Direktor sektora poljoprivrede u Podravci Zdravko Dimač istaknuo je kako je naša županija najveći proizvođač voća i povrća u Hrvatskoj te da Podravka 80 posto svojih potreba namiruje upravo ovdje.

O potrebama tvrtke i cijenama, kako bi proizvođači mogli planirati svoju proizvodnju, nazočnima je govorio Zlatko Đelekovčan, direktor Službe nabave primarnih sirovina u Podravki te je predstavljen i Sporazum između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke koji je potpisan upravo s ciljem plasmana domaćih proizvoda u ovu tvrtku.

IMG 5745
foto: virovitica.hr

Apsolutnu podršku ovoj suradnji dao je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

– Cilj nam je siguran otkup i stabilne cijene. Mi kao Grad ćemo dati apsolutnu podršku svim subjektima, a prije svega tu računamo na Podravku kao najvećeg otkupljivača i prehrambenog proizvođača ne samo u Hrvatskoj, već i šire, da proizvodi koje ova tvrtka ima u svom industrijskom i gastro programu dolaze s područja naše županije. Mi nemamo zlato i naftu, ali imamo plodnu zemlju i hranu i to je naš potencijal – naglasio je gradonačelnik Kirin.

IMG 5811
foto: virovitica.hr

Suradnju je podržao i župan Igor Andrović koji je govorio o tome na koji način županija pomaže svojim poljoprivrednim proizvođačima, a posebno je istaknuo sustave navodnjavanja.

– Radimo na sustavima navodnjavanja kako bi se proizvodile dohodovnije kulture te u konačnici one koje su potrebne tržištu kako bi naši proizvođači imali siguran plasman svojih proizvoda. Imamo gotov sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, a trenutno su u izgradnji Novi Gradac – Detkovac i Đolta. Projektira se sustav navodnjavanja Lukač, završili smo Kapince – Vaška druga fazu te krećemo u projektiranje sustava navodnjavanja Čađavica – rekao je I. Andrović dodavši da će završetkom svih ovih sustava Virovitičko-podravska županija imati oko 7.000 hektara pod navodnjavanjem, po čemu će biti lider u Hrvatskoj.

IMG 5795
foto: virovitica.hr

Ovom prilikom voditeljica Odsjeka za gospodarstvo u Gradu Virovitici, Sanja Kirin, predstavila je Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem vlasništvu države na području grada Virovitice istaknuvši kako se natječaj za dodjelu zemljišta očekuje u proljeće.

Prezentaciji u Centru kulture nazočili su i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, načelnici općina Špišić Bukovica i Čađavica, Hrvoje Miler i Mirko Rončević, županijski pročelnik Bojan Mijok, gradski pročelnik Siniša Palm, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice Zvonko Kožnjak…

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”502511″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content