DR. TOMISLAV RUŽIĆ Dobili smo mogućnost za one postupke koji su do sad bili praktički neizvedivi

Dr. Tomislav Ružić, pročelnik službe kirurških djelatnosti i voditelj centralnog operacijskog bloka, izrazio je zadovoljstvo novom opremom. – Kako za nas, tako ova oprema puno znači i za pacijente, ali i za sve druge korisnike usluga Opće bolnice Virovitica. Ona predstavlja novu razinu medicine, novu razinu rada na kirurškim djelatnostima. Donosi nam nove operacije: traumatološko-ortopedske, abdominalne, urološke, oftalmološke. Za pacijente znači najviše, jer, usudit ću se reći, mi postajemo zaista regionalni centar, što se tiče operativnoga liječenja, puno jači od okolnih bolnica – ocijenio je dr. T. Ružić.

Nova oprema i prostor, simbolično je naglasio, omogućuju liječnicima i pacijentima korak u jedan potpuno novi svijet medicine i zdravstvenih usluga. – U salama u kojima sada radimo, oprema je iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Mislim da imamo najstariji sterilizator u Hrvatskoj i najstariji apirator.

MG 2376 CustomObećano nam je da ćemo dobiti najnoviji suktor. Oprema koja i je obnavljana nakon 1970. godine bila je obnovljena 2000. godine i opet govorimo o već 20 godina staroj i dotrajaloj opremi. I uvjeti u kojima smo radili ne zadovoljavaju moderne standarde, tako da nam nova oprema omogućuje jedan novi svijet – rekao je dr. T. Ružić.

Za liječnike su se otvorile potpuno nove mogućnosti pružanja medicinskih usluga pacijentima, u prvom redu operacija. – Do sada smo bili jako limitirani u određenim stvarima. Konkretno, što se tiče same protetike, dižemo je na jednu višu razinu. Na području ortopedsko-traumatoloških operacija, već smo započeli jedan dio, od proteza kuka, ramena, koljena… No sad kreću endoskopske operacije, koštano-zglobne, zamjena kod degenerativnih bolesti, kroničnih bolesti. Što se tiče abdominalnih operacija, dolazimo također na jednu višu razinu endoskopije, a koja je već započeta prije otprilike dvije godine, dolaskom nove opreme. Imamo sada nove mogućnosti za postupke koji su nama do sad bili praktički neizvedivi. To puno znači za ljude i korisnike naših usluga iz cijele regije – rekao je dr. T. Ružić.

Nova oprema, nada se, pobudit će u mladim liječnicima želju za dolazak na ovo područje te će biti dodatan motiv za gradnju karijere u Općoj bolnici Virovitica. (www.icv.hr, ml, Foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content