AUTOMOBIL-SAT KROZ VIROVITICU DO BARCELONE Velika “grdosija” poteže i do 130 km/h

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

Ako ste ovih dana na virovitičkim ulicama ugledali čudan automobil, ne brinite se, nije se radilo o nekoj vašoj fantaziji. Pred vama je bio automobil-sat marke Festina. Festina je marka sata koja potječe iz Španjolske, a u Hrvatskoj su dva takva slična primjerka bila gotovo dva mjeseca. Kroz naš grad takav automobil-sat provezao je Osječanin Nino Živković koji u Osijeku ima radnju satova i koji, naravno, prodaje Festinu. On će ujedno biti jedan od dvojice vozača koji će iz Hrvatske prema Barceloni odvesti dva Festinina promotivna automobila, u čijoj se utrobi krije motor Nissan, zapremine 3000 ccm. Iako se zbog svoje težine, ali i efekta čini kao jedna velika grdosija, automobil može potegnuti do 130 km/h.

To je automobil po narudžbi. Jedan je ovaj koji ja vozim, a drugi je dvosjed cabrio. Već ovaj tjedan oba automobila bit će u Španjolskoj – kazao je Nino dok se automobil popravljao kako bi mogao povući i u šestoj.

Zatekli smo ga u Mihanovićevoj ulici nedugo prije polaska u Španjolsku.

U Virovitici sam u proputovanju do krajnjeg cilja – Barcelone.

Inače, Festina nije nepoznata marka sata. Ona je, naime, službeni mjeritelj vremena na biciklističkoj utrci Tour de France, a može ju se vidjeti i na utrkama Formule 1, i naravno u Virovitici, iako je ovoga puta to bila iznimna prigoda.

Virovitički list, 2004. godine – pripremio K. Toplak

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content