FOTO Napreduju radovi na novom COOR-u i trodijelnoj sportskoj dvorani

Uz Gradski dvorac i park, jedno od trenutno najvećih gradilišta u središtu grada Virovitice nalazi se neposredno u blizini Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma. Riječ je o izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te trodijelnoj školskoj sportskoj dvorani. Unatoč zimskim uvjetima radovi na novom centru napreduju vrlo dobro.

Započelo je postavljanje aluminijske vanjske stolarije na zgradi budućeg COOR-a, dok se ovih dana očekuje i postavljanje drvenih nosača na dvorani. Do kraja siječnja očekuje se ažurirani troškovnik opreme te će se u najkraćem roku raspisati javna nabava za opremanje centra i dvorane.

IMG 4834 Custom
foto: M. Bašić

Izgradnjom novog Centra neto površine 3.736 m2 osigurat će se adekvatan prostor za školovanje djece s teškoćama u razvoju. Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 m2, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe.

Ovaj milijunski projekt, čiji je nositelj Grad Virovitica, sufinanciraju Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Korištenje nove zgrade i dvorane u planu je od početka sljedeće školske godine.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”501330″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content