FOTO Za Nogometnu akademiju No Limit 2018. godina bila je najuspješnija

Pod geslom kluba “Sky is a limit, No Limit” završena je još jedna kalendarska godina, sada već diljem države, a i šire, poznate Nogometne akademije No Limit iz Virovitice.

Proljeće i županijsku natjecateljsku sezonu (2017./2018.) završili su kao prvaci u sve četiri kategorije (U-8, U-10, U-12 i U-14), a 26. kolovoza sve ih je razveselila vijest kako će od ove jeseni nastupati u 2. nogometnoj ligi skupine Istok. Jesenski su prvaci u dvije kategorije.

Akademija je poznata i po tome što su aktivni i na turnirima širem Lijepe naše, a i šire. Ove godine sa svim uzrastima nastupili su na 51 turniru. Na 29 su se plasirali među četiri najbolje ekipe turnira. Klupske vitrine bogatije su za 29 pehara te 7 zlatnih, 4 srebrne i 12 brončanih (plus 6 četvrtih mjesta koja se uglavnom nagrađuju s medaljama i peharima jer sportski znalci prepoznaju to vrlo često “nesretno”, ali ipak zasluženo 4. mjesto).

20181229 202658 Custom
foto: Nogometna akademija No Limit Virovitica

-Ova sportska nogometna godina dokazala je cijelom svijetu što znače crveno-bijeli kvadratići i tako nas, kao malu državu, ali punu sportskih talenata i dokazanih prvaka i ne samo u nogometu, donijela je i nama kao Akademiji jedan od najvećih uspjeha. Tako je i desetorka 2007./2008. godišta donijela u naš grad “zlatnu” broncu kao 3. ekipa u državi najvažnije sporedne stvari na svijetu sa Sportskih igara mladih “Split 2018” – poručuju iz Nogometne akademije No Limit.

Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). I teško je nabrojati koji su uspjesi najdraži, koja medalja je najslađa, koji je možda poraz ostavio gorak trag, ali sve je to sport. Sport je i ove godine dokazao kako je ulaganje u djecu i mlade najpametnije i najsigurnije ulaganje. Ovaj kraj godine, zasladili su s još dva nova pehara i pozlatili i posrebrili neke nove nade, grada Virovitice, ali i šire.

U organizaciji Nogometnog kluba Daruvar, 29. prosinca je održan 2. Ždralov kup za U-8 uzrast, malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo 13 ekipa. Boje Virovitičko-podravske županije je i na ovom turniru branila ekipa Nogometne akademije No Limit. Mali akademci su skupinu i četvrtfinale prošli neokrznuti i bez primljenog gola. U polufinalu okreću utakmicu koju su gubili 2:0 i na kraju slave 4:2. U finalu protiv domaćina Daruvara II, No Limit je vodio 1:0 i kada su navijači već slavili naslov, nespretnim golom 30 sekundi prije kraja otišlo se u lutriju penala. Samouvjereni akademci su taj dan bili nepobjedivi i riješili i to, 2:0 u svoju korist. Osim zlata i velikog pehara okitili su se i nizom pojedinačnih nagrada. Tako je za najboljeg igrača turnira proglašen Filip Blažević, u najbolju postavu turnira ušli su Ivano Đurasević i Roko Svat, a trener Bojan Brozović je ponio nagradu za najboljeg trenera. Za No Limit su nastupali: Sven Udovičić, Luka Vukman, Ivano Đurasević, Lukas Živković, Roko Svat, Filip Blažević, Toni Čordašev, Josip Tonković, Damjan Grdić i Ivan Jelčić.

IMG e9a7ad76943577ad395b7b7b5bf37c42 V Custom
foto: Nogometna akademija No Limit Virovitica

Istog dana i u isto vrijeme, dječaci i djevojčice uzrasta 2008./2009. odigrali su još jedan odličan turnir – Božićni malonogometni turnir Lipik 2018. Prošle subote bez ijedne izgubljene utakmice u grupnoj fazi, osigurali su završnicu turnira i ove subote. 1/4 finalnu utakmicu protiv Hajduk Pakraca odigrali su 2:0 (Knežević L. i Ključec P.) U polufinalu su ih čekali stari znalci i prijatelji, Garić iz Garešnice. Rezultatom 2:0 i s dva pogotka nenadmašnog Luke Kneževića došli su i do finala. U finalu su ipak pružili boljemu ruku i okitili se srebrom za kraj ove vrlo uspješne godine. Luka Knežević je podigao četvrti put pehar za najboljeg strijelca turnira. Za No Limit su nastupali: Tasha Filipović, Josip Đurđević, Josip Miličević, Roko Santro, Petar Ključec, Mario Jug, Luka Knežević, Karlo Klement, Karlo Jovanović i Ivan Moslavac uz vodstvo trenera Damira i Marijana Filipovića.

-Zahvalni na svakom akademcu, njihovim trenerima Bojanu Brozoviću, Damiru Filipoviću, Anti Dražiću i Tomislavu Filipoviću te roditeljima ove naše sportske obitelji, želimo puno sportskih i privatnih uspjeha i sljedeće 2019. godine – zaključili su iz Uprave No Limita.

(www.icv.hr, Nogometna akademija No Limit)

[g-gallery gid=”500544″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content