GIMNAZIJA ZA BUDUĆE GENERACIJE Župan Andrović: “Gimnazija uskoro postaje Centar izvrsnosti za STEM područja”

Na jučer (utorak) održanoj završnoj konferenciji projekta energetske obnove virovitičke Gimnazije Petra Preradovića župan Igor Andrović najavio je nova ulaganja u učenike.

– Drago mi je da je ovaj projekt priveden kraju i to u rokovima koji su bili zadani. Gimnazija je za svoj stogodišnji rođendan dobila poklon energetske obnove i sada ćemo sve ove uštede, koje budu na energiji, dalje usmjeriti na povećanje standarda obrazovanja, kako za studente, ali naravno i za profesore koji ovdje rade – rekao je župan Andrović, istaknuvši novi projekt koji će provoditi u Gimnaziji.

IMG 1317 Medium Fotor

– Posebno me veseli što osim ulaganja u infrastrukturu krećemo i s još jednim ulaganjem u učenika, jer gimnazija uskoro postaje Centar izvrsnosti za STEM područja. To ova škola zaslužuje jer su kroz nju prošle generacije, a sve što radimo sada, radimo za buduće generacije – naglasio je župan, spomenuvši i druga ulaganja u školstvo na području županije.

– Već smo energetski obnovili nekoliko škola. U ovoj fazi radilo se na Gimnaziji i školu u Voćinu, a krećemo s još projekta, energetske obnove škola u Suhopolju, Bazju i Pitomači te dvorane Tehničke škole u Virovitici. Trenutno očekujemo i rezultate za Područnu Osnovnu školu u Josipovu i time će biti obnovljene sve škole koje su bile problematične – rekao je župan.

IMG 1314 Medium Fotor

Inače, ovom energetskom obnovom Gimnazija će uštedjeti 57 posto za toplinsku i 53 posto za električnu energiju. Sam ugovor o energetskoj obnovi vrijedan je 5.7 milijuna kuna, od čega je Virovitičko-podravska županija sufinancirala radove s 2,5 milijuna kuna, a ostatak je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Nakon obnove prešli smo iz D u B energetski razred čime ćemo smanjiti režijske troškove za 50 posto i tako uštedjeti dosta novca. Taj ćemo novac moći uložiti u druge vidove rada – istaknula je ravnateljica gimnazije Jasminka Viljevac. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content