Google maps uvodi lokacije policijskih radara i ograničenja brzine

Uskoro ćemo u aplikaciji za navigaciju moći očitati ograničenje brzine, kao i poziciju obližnjih policijskih uređaja za mjerenje brzine
Google u ovom trenu uvodi podršku za ograničenje brzine i policijske radare u sklopu svoje aplikacije za navigaciju, Google Maps. Ako upalite aplikaciju, značajka za brzinu vožnje pokazat će vam ograničenje brzine za cestu kojom se krećete, a ona će biti ispisana na donjem lijevom dijelu ekrana. Radari će, u drugu ruku, biti prikazani malom ikonom kamere koju je moguće vidjeti na samoj mapi, piše tportal.hr.

Prema izvješću Android Policea, Google Maps će korisniku također dati zvučno upozorenje kada se vozilo približava radaru. Kompanija je ovu značajku isprobala u San Franciscu i Rio de Janeiru.

Android Police je također saznao da se značajka širi na druge gradove SAD-a, odnosno u New York i Los Angeles, što znači da će uskoro svi žitelji Sjedinjenih Država moći lakše izbjeći radare. Što se nama bližih krajeva tiče, ograničenje brzine se može koristiti u Engleskoj i Danskoj, dok će lista radara uskoro stići u Australiju, Brazil, Kanadu, Indoneziju, Meksiko i Rusiju.

A što je s Hrvatskom? Hrvatska će, kao što to obično biva, morati pričekati. (tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content