Vijećnici dali zeleno svjetlo za novo dječje igralište u Milanovcu i rekonstrukciju staze u parku u Koriji

Na natječaj LAG-a Virovitički prsten „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, Grad Virovitica prijavit će dva projekta u prigradskim naseljima Milanovac i Korija, za što su zeleno svjetlo dali vijećnici danas (ponedjeljak), na 17. sjednici Gradskog vijeća.

Riječ je o projektu opremanja dječjeg igrališta u Milanovcu te rekonstrukciji pješačkih staza u Koriji. Mališani u Milanovcu će tako dobiti nova igrala koja će zamijeniti stara, već dotrajala na postojećem igralištu. Riječ je o modernom tipu igrališta kakva za sada još nemamo u gradu. Na površini će biti postavljene gumene podloge s ornamentima, a od igrala tamo će se nalaziti panel za igru, ljuljačke, viseći vrtuljak, klackalice, njihalice…

Drugi projekt odnosi se na rekonstrukciju pješačke staze u Koriji. Radi se o stazi na obodnom dijelu parka koja će se rekonstruirati te će povezivati Školski trg u Koriji sa zgradom DVD-a. Nova staza bit će pogodna i za prijelaz osoba s otežanom pokretljivošću, bit će širine 1,5 metara.

Natječaj LAG-a VIP na koji će Grad Virovitica prijaviti ove projekte otvoren je do 18. veljače.

Izuzev odluka za prijavu projekata na natječaj LAG-a VIP, vijećnici su na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojili, između ostalog, i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2018, Odluku o novčanoj pomoći povodom rođenja djeteta, Odluku o komunalnim djelatnostima na području grada, a dano je i zeleno svjetlo za sufinanciranje programa predškolskog odgoja djece s teškoćama u razvoju u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica…

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content