“Hrana kao lijek – učenje po sv. Hildegardi”: Saznajte više o prehrani, hrani i zdravlju, kao i recepte za zdrava i ukusna jela

Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbuma u 2018. godini nalazi se knjiga “Sv. Hildegarda i hrana kao lijek”, autora Wigharda Strehlowa koja sadrži sveobuhvatne upute o prehrani, nudi pomoć i savjete o hrani i zdravlju, ali i brojne recepte zdravih i ukusnih jela.

Hrvatsko katoličko liječničko društvo u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici organizira predavanje na temu “Hrana kao lijek – učenje po sv. Hildegardi” u petak, 18. siječnja s početkom u 18 sati.

Predavač je prevoditeljica knjige s njemačkog jezika Višnja Bartolović, prof. njemačkog i engleskog jezika i prof. teologije.

Njemačka časna sestra, Hildegarda iz Bingena, katolička je mističarka, književnica i skladateljica. Bila je moćna žena za srednjovjekovno vrijeme. Za savjete i mišljenje kontaktirali su je pape, državnici i njemački vladari. Često je putovala, držeći javne govore što je bilo gotovo nezamislivo za ženu u to doba. Papa Benedikt XVI. proglasio je crkvenom naučiteljicom u listopadu 2012. godine. (www.icv.hr, GKČ VTC)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content