Hrvatska pala nakon junačke borbe, ništa od polufinala

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je izglede za prolazak u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je poražena od Njemačke u utakmici pretposljednjeg kola skupine I. – prenosi vecernji.hr

Kauboji su u Kölnu pali nakon velike bitke s 21:22 (11:11). Dan nakon neočekivanog poraza od Brazila Hrvatska je pružila jak otpor favoriziranom domaćinu, ali je na kraju morala priznati poraz.

Tijekom prvog poluvremena niti jedna momčad nije uspjela ostvariti više od dva gola prednosti, a takav trend nastavio se i u prvih desetak minuta drugog dijela. No, zbog neučinkovite i bezidejne igre Hrvatske u napadu, Njemačka je u 45. minuti stigla do najveće prednosti od 18:15. No, potom je Marin Šego uspio sakupiti nekoliko sjajnih obrana, pa Njemačka čak deset minuta nije postigla gol što su izabranici Line Červara iskoristili za preokret i vodstvo 19:18 šest minuta prije kraja. Nažalost, tu prednost nisu uspjeli sačuvati.

U srijedu će u posljednjem kolu Hrvatska igrati protiv Francuske te joj je potrebna pobjeda kako bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

(vecernji.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content