HRVATSKA SPREMNA ZA ISLAND Cindrić: Dosta Hrvata živi u Münchenu, trebat će nam pomoć s tribina

Jučer je utakmicom Njemačke i Južne Koreje započelo Svjetsko rukometno prvenstvo koje se ove godine održava u Njemačkoj i Danskoj i trajat će do 27. siječnja

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Line Červara igrat će u “neugodnoj” B skupini, gdje će im protivnici biti Bahrein, Island, Makedonija, Španjolska i Japan.

Put Hrvatske prema “svjetskom zlatu” počinje danas (petak) u Münchenu, utakmicom protiv Islanda u 18:00 sati.

-Island je vrlo nezgodan protivnik, a pogotovo stoga jer nam dolazi u prvoj utakmici turnira – kazao je u Münchenu uoči početka Svjetskog rukometnog prvenstva hrvatski rukometaš Luka Cindrić, a prenosi vecernji.hr

-Nezgodan protivnik, a tek je početak turnira. Islanđani su ostali bez lijevog braniča Sigurdssona, koji je jedan od njihovih najboljih i najiskusnijih igrača i to je dosta veliki hendikep za njih. Palmarsson je njihov glavni igrač i sigurno će nam zadavati probleme, a moramo obratiti pozornost i na njihove kontre i polukontre zbog kojih ćemo se morati brzo vraćati u obranu – izjavio je Cindrić, igrač poljskog Kielcea, od kojeg se na ovom prvenstvu jako puno očekuje.

Hrvatska je uoči prvenstva u prijateljskim dvobojima u Poreču pobijedila Crnu Goru i Italiju, ali je u obje utakmice imala loš ulazak u susret.

– Prijateljske utakmice su iza nas, ali sada nas čekaju potpuno drugačiji ogledi. Postoji dobra energija u ekipi i jedva čekamo da počne – zaključio je Cindrić, koji je pozvao sve navijače da im pomognu.

– Dosta Hrvata živi u Münchenu i već je bilo dosta upita za karte. Trebat će nam pomoć s tribina.

(www.icv.hr, ts, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content