Knjige za Udrugu roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica

Danas (petak) predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš u društvu predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina Ilije Nikolića, posjetio je roditelje poginulih hrvatskih branitelja u njihovim prostorijama smještenim u zgradi Zavičajnog muzeja Slatina. Tom je prigodom predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš uručio knjige, ”Slatinska kronika Domovinskog rata” autora Miljenka Brekala i ”Zločin za koji još nitko nije odgovarao” autora Miroslava Gazde, predsjednici Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica Mariji Maračić.

– Uz pomoć autora knjige Miljenka Brekala i Ministarstva hrvatskih branitelja i pomoćnika ministra Nenada Križića mi, Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, došli smo do određenih sredstava za štampanje dvjesto komada knjiga koje sam ja kao predsjednik županijske HVIDR-e dobio zaduženje podijeliti ih udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i ostalim relevantnim čimbenicima u gradu Slatini koji su doprinijeli u obrani grada. I dalje radimo na tome kako bi prikupili još donacija za štampanje knjiga, jer nam je cilj odštampati njih tisuću i iste podijeliti školama s područja grada Slatine. Smatram kako je jako bitno da naša djeca uče pravu istinu o Domovinskom ratu, a ne neke interpretacije koje nam nameću oni koji slobodnu i neovisnu Hrvatsku nisu niti željeli – rekao je prigodom uručivanja knjiga Mato Bubaš.

Predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica Marija Maračić zahvalila se Mati Bubašu i Iliji Nikoliću što su ih posjetili na njihovom druženju koje se održava svaki petak, kao i na knjigama.

– Moram istaknuti odličnu suradnju s našim Matom još od kad je on bio predsjednik slatinske HVIDR-e, kao i našem Iliji koji ga je dostojno zamijenio. Zahvaljujem se na uručenim knjigama nama roditeljima. Knjige će nam dobro doći kako bi pomoću tiskanog slova pokazali pravu istinu našim gostima koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske o stradanju naše djece u Domovinskom ratu i svim događanjima na ovome području, jednom od prvih oslobođenih u vrijeme Domovinskog rata – rekla je Marija Maračić.

Majka poginulog hrvatskog branitelja Milana Dunkovića, Rozalija Dunković zahvalila se Iliji Nikoliću i ostalim članovima slatinske HVIDR-e koji su joj priskočili u pomoć kada nije imao tko i pomogli pri kolinju, odnosno odradili sav posao. (www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”501985″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content