“KOD ŽIGE” I “IVA” Obitelj Mužar iz Čačinaca ugostiteljstvom se uspješno bavi već 27 godina

Kada se dođe u Čačince i okolicu i želi pojesti nešto dobro i kvalitetno, a prije svega domaće i zdravo onda je to najbolje učiniti ”Kod Žige” u srcu Čačinaca. Za oca i sina ”Žigu” znaju svi od Zagreba do Osijeka, od političara, glazbenika, sportaša i umjetnika do običnih ljudi koji su svakodnevno ovdje, a ono što je najvažnije prema svima se s jednakim poštovanjem odnosi. Svi znaju za nadimak Žiga, a kada nekoga pitaš kako se oni zapravo zovu, to je ipak malo teže jer nadimak ostaje vječno. Riječ je, dakako, o obitelji Mužar iz Čačinaca, vlasnicima malog restorana i gostione te velike sale za svatove. Nadimak Žiga krenuo je od oca Ivana Mužara (66), a danas su sin Darko, kao i cijela obitelj poznati po tome. Obitelj Mužar ugostiteljstvom se bavi punih 27 godina.

-Kao pečenjarnica ”Iva” počeli smo raditi 1992. kada je moja supruga Ljiljana ostala bez posla i odlučili smo se okušati u ovome poslu. Krenuli smo doslovno od nule, supruga se uhvatila pripreme kuhanih jela s domaćim receptima, a ja pečenjem, kako s roštilja tako i s ražnja. Nije bilo lako, no nekako je krenulo i našu gostionu su kroz godine dolazili svi visoki gosti Čačinaca, ministri, župani načelnici, vrhunski sportaši, a jedino mi je žao što nisam sve to fotografirao da napravim jednu galeriju za vječnost. 2006. godine smo krenuli u istinski poslovni rizik, u izgradnju velikog poslovnog prostora za razne manifestacije za 400 osoba. Potporom Virovitičko-podravske županije lokalnim projektom razvoja ”Poduzetnik – poduzetništvo žena”, a s obzirom na to da je vlasnica obrta bila moja supruga, ostvarili smo svoju poduzetničku ideju i izgradili salu za svatove te ju nazvali ”Iva 2”. Uložili smo nešto vlastitih sredstava te podigli kredit s rokom vraćanja do 90 mjeseci za projekt od 12 mjeseci. Kredit smo uredno vratili i sala je krenula s radom i mogu, nakon niza godina, reći da je postala pun pogodak – kaže Ivan Mužar te ističe kako veliku zahvalnost za pomoć kroz sve ove godine mora odati Tomislavu Tomiću i načelniku općine Čačinci Mirku Mališu koji su uvijek bili tu kada je bilo potrebno.

Sala Iva 2 1

Da je ovaj projket pun pogodak potvrđuje i stalna potražnja za salom i činjenica kako takve sale i po veličini, a posebno po kvaliteti proizvoda i usluge nema nigdje u okolici. Ono što je kod Mužarovih posebnost je da su njihova jela isključivo s domaćim namirnicama i receptima pa čak i ćevape izrađuju sami. Obrt je prije 5 godina preuzeo sin Darko (37) koji je nastavio jednako, kao i njegovi roditelji s visokom poslovnom profesionalnošću te prije svega ljudskošću. Sve to rezultiralo je nedavno kada su ”Iva” i obitelj Mužar za svoj dugogodišnji, uspješan rad nagrađeni priznanjem HOK-a, točnije Ceha ugostiteljskog obrta Virovitičko-podravske županije.

-Nominirala nas je Županijska obrtnička komora i moram biti iskren, nisam mislio da će to proći. No, od svih objekata u županiju upravo smo mi dobili tu nagradu i naravno da smo presretni. Nama su najveća nagrada zadovoljni klijenti jer kada su oni sretni onda znamo da radimo dobar posao. I danas roditelji rade zajedno sa mnom, majka je i dalje glavna kuharica, a tata uskoči za sve što je potrebno. Za ovu godinu već imamo jako puno ugovorenih poslova i na nama je samo da zasučemo rukave i damo sve od sebe – zaključuje Darko Mužar. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

1001muzari 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content