MULTIFUNKCIONALNO ČUDO IZ VAŠE KUHINJE Iskoristite sodu bikarbonu za njegu lica i suho pranje kose

Mnogima je već poznato da se soda bikarbona, osim u izradi kolača, slastica i raznih jela koristi u svrhu čišćenja doma i za njegu lica, zubi, kose. Soda bikarbona pravo je multifunkcionalno čudo koje će vas oduševiti svojim mogućnostima. Donosimo vam šest prednosti sode bikarbone.

Soda bikarbona za suho pranje kose
Kosa vam se često masti, a suhi šamponi oštećuju vam vrhove kose i izazivaju svrbež tjemena? Pospite malo sode bikarbone po korijenu kose, dobro počešljajte ili isfenirajte. Rezultat će biti isti, kao da ste koristili suhi šampon, no potrošit ćete manje novaca.

Soda bikarbona za volumen kose
Za volumen, dodajte vašem šamponu malo sode bikarbone i promiješajte. Soda će pomoći ukloniti nečistoće, ostavljajući kosu lakšom i punom volumena.

Tretman za izbjeljivanje zubi
Pomiješajte sodu, mljevene jagode i limunov sok te smjesu iskoristite kao pastu za četkanje zubi. No svakako budite oprezni – sama soda bikarbona nije štetna za zube, ali u kombinaciji s limunovim sokom može oštetiti zubnu caklinu i nagristi zubno meso. Samo povremenom upotrebom ove „prirodne paste za zube“ rezultati će biti vidljivi.

Piling lica
Dodajte žlicu sode bikarbone u svoju redovnu smjesu za piling lica. Nanesite piling te kružno masirajte i već nakon jedne primjene osjetit ćete mekoću kože.

Tretman za akne
Za borbu protiv akni nisu potrebne razne kemikalije i sredstva koja isušuju lice. Pomiješajte malo sode bikarbone i malo meda te utrljajte smjesu na lice, ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim dobro isperite mlakom vodom te nanesite hidratantnu kremu.

Čišćenje noktiju
Ako predugo ostavite lak na noktima, vaši nokti mogu postati žuti. Kako biste u potpunosti skinuli žutilo i lak, pomiješajte malo sode bikarbone u preparat za skidanje laka s noktiju. Bit ćete zadovoljni rezultatom. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content