Na području grada Virovitice prošle je godine rođeno 171 dijete, prva Virovitičanka rođena u 2019. je Petra Strugar

Prvu bebu s područja grada Virovitice rođenu u 2019. godini, malenu Petru Strugar, kao i njenu majku Anju, obišao je danas, 4. siječnja gradonačelnik Ivica Kirin sa svojim zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac te pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom. Petra je na svijet došla 3. siječnja u 7,54 sati. Pri porodu je imala 3.140 grama i dugačka je 49 centimetara.

Uz najsrdačnije čestitke majci Anji, izaslanstvo Grada uručilo je prigodne poklone, a čestitkama su se pridružili i ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević, zamjenica ravnatelja dr. Edita Smiljanić i ginekolog Odjela za ginekologiju i porodništvo, dr. Tvrtko Kovačević.

IMG 4711 Custom
foto: M. Bašić

Ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević istaknuo je tom prilikom kako je u Općoj bolnici Virovitica prošle godine bilo 674 novorođene djece, što predstavlja porast u odnosu na 2017. godinu kada je novorođeno 618 djece te 2016. kada je rođeno 655 djece. Dodao je kako očekuje da će se trend porasta nastaviti i u budućnosti.

IMG 4694 Custom
foto: M. Bašić

Prema podacima Matičnog ureda, na području grada Virovitice prošle je godine rođeno 171 dijete.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je koje mjere Grad poduzima u vezi demografske politike.

IMG 4700 Custom
foto: M. Bašić

– Uz naknadu za novorođenčad, Grad subvencionira ekonomsku cijenu vrtića koji roditelji plaćaju u iznosu od 30, a Grad 70 posto. Cijena vrtića za jedno dijete tako iznosi 580 kuna, za drugo dijete 464 kune, kao i za dijete samohranog roditelja, a za treće i svako sljedeće dijete u vrtiću roditelji su oslobođeni od plaćanja. Grad također osigurava besplatne udžbenike za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola čiji je osnivač, za učenike viših razreda besplatne radne materijale te besplatan prijevoz za osnovnoškolce – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content