NASTAVAK SEZONE Luka Moslavac: “Možemo se umiješati u borbu za naslov prvaka”

Već prvog radnog dana u 2019. godini rukometaši virovitičkog prvoligaša Viro Virovitice ozbiljno su prionuli poslu. Krenulo se s pripremama za nastavak sezone, koja za njih počinje ranije jer treba odigrati odgođenu utakmicu trinaestog kola s Maksimir Pastelom, a koja je u planu za subotu, 19. siječnja, u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici. Prvih dana treneru Damiru Vašareviću na raspolaganju su bili svi igrači, jer su studenti bili na božićnim praznicima.

“Studentski” dio momčadi predvodi Luka Moslavac, koji je u klubu prošao kroz sve uzrasne kategorije. Njegova generacija, igrači rođeni 1998. i 1999. godine bila je u vrhu hrvatskog rukometa u svojem uzrastu. Uz niz domaćih prvenstvenih utakmica i turnira prošli su i niz međunarodnih turnira, kojima su stekli neophodno igračko iskustvo. Luka je bio predvodnik te generacije, a danas je stožerni igrač seniorskog sastava.

Krajem prošle godine pozvan si na okupljanje juniorske reprezentacije, što ti nije prvi poziv u reprezentaciju. Koje su tvoje reprezentativne ambicije?

Već se dugo nalazim na širem popisu juniorske reprezentacije, ali svjestan sam da zbog studentskih obveza ne mogu biti u užem izboru. Prošlog ljeta igrao sam za Hrvatsku na Svjetskom studentskom prvenstvu. I dalje mi je prioritet školovanje, a za napredovanje u rukometu ima vremena.

Kako usklađuješ studentske i igračke obveze?

Odmah nakon predavanja učim pa se nađe vremena i za trening. Prošle sezone trenirao sam s drugom ekipom PPD Zagreba, a ove godine idem na treninge u Veliku Goricu, treniram s tamošnjim premijerligašem. Od studentskog doma do dvorane treba mi petnaestak minuta automobilom, tako da se ni tu ne gubi puno vremena.

Studiraš i treniraš u Zagrebu, igraš u Virovitici. Nije ti problem stalno putovati?

Ovu sam se sezonu tako dogovorio s Upravom svojeg matičnog kluba, a na ljeto ću vidjeti što i kako dalje.

Koji su dosezi rukometaša Viro Virovitice u drugom dijelu sezone?

U našu se momčad vratio Filip Vašarević, koji će svojim iskustvom biti oslonac nama mlađim igračima. Bjelovar je ostao bez svojeg glavnog igrača, slovenskog internacionalca Davida Špilera. Vjerujem da će prvenstvo biti zanimljivo te da se možemo umiješati u borbu za naslov prvaka. Imamo nekoliko teških gostovanja (Bjelovar, KTC, Osijek …), no na njima moramo pokazati svoju kvalitetu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content