NOVI PROMIDŽBENI PLAKAT Upravni odbor POK-a odlučio pojačati promidžbu obrtničkih zanimanja

Predsjednik Zoran Horić i članovi Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije odlučili su, na sjednici održanoj 9. siječnja, da se u 2019. pojačaju komorske aktivnosti vezane za promidžbu obrtničkih zanimanja. S tim u vezi podržan je prijedlog da se izradi novi promidžbeni plakat s podacima o mogućnostima obrazovanja, stručne edukacije i zapošljavanja, koji će se u dogovoru s ravnateljima obrtničkih i strukovnih škola postaviti u njihove prostore, kao i u prostore osnovnih škola na području Virovitičko-podravske županije.

Osim toga, ažurirat će se i dijeliti vodič s podacima o licenciranim obrtima i trgovačkih društvima koji mogu primati učenike na praksu. Upravni odbor je, također, podržao jedinice lokalne samouprave koje namjeravaju sufinancirati izlaganje obrtnika na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „VIROEXPO“, uz prijedlog da predstavnici Komore s predsjednikom Odbora za pripremu i održavanje sajma, kao i direktorom sajma, dogovore jedinstven prostor u kojem bi se te JLS, odnosno obrti predstavili.

Na prijedlog stručnog suradnika za obrazovanje članovi Upravnog odbora su utvrdili promjene desetak ispitivača u listi ispitnih komisija za provođenje majstorskih ispita i ispita stručne osposobljenosti. Zaključujući sjednicu predsjednik Horić je još jednom podsjetio nazočne na manifestaciju „Zeleno-plavo“ u organizaciji kolegica i kolega iz Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, na kojoj će nakon nekoliko godina ponovno sudjelovati i POK Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, POK VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content