Novosti iz sustava eDozvole: Građanima se smanjuje papirologija u postupcima pri komunalnom odjelu

Gradski Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo unaprijedit će svoj sustav eDozvola. Naime, danas je predan zahtjev Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja za izdavanje KID kartice s kvalificiranim certifikatima koja će omogućiti i digitalno potpisivanje. Kartice bi trebale stići tijekom sljedećeg mjeseca.

Time će se postupci u ovom odjelu pojednostavniti i ubrzati. Istovremeno, zahtjev je predao i županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša.
Riječ je o e-usluzi unutar koje će djelatnici odjela pojednostavljeno – „bez papira“, odnosno elektronički za potrebe građana komunicirati s državnim institucijama poput Porezne uprave, Policije, Katastra, Gruntovnice… Time će se olakšati građanima ostvarivanje njihovih prava u odjelu.

U nadležnom Ministarstvu ističu da je razvoj e-usluga u području prostornog uređenja od ključne važnosti za poboljšanje učinkovitosti, transparentnosti i odgovornosti rada javne uprave u ovom području. Tako će se izravno doprinijeti i poboljšanju ukupne investicijske klime, kao i većem stupnju zadovoljstva korisnika.

Inače, Ministarstvo sustav eDozvola nadograđuje podmodulom eKonferencija, a za realizaciju kojeg se mora uvesti digitalno potpisivanje. (virovitica.hr)

[g-gallery gid=”502653″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content