Održana završna konferencija projekta Energetska obnove zgrade Dječjeg vrtića „Potočnica“ Pitomača

Dana 31. siječnja 2019. godina održana je završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića „Potočnica“ na adresi Trg kralja Tomislava bb, Pitomača (KK.04.2.1.03.0062) povodom završetka planiranih radova na energetskoj obnovi zgrade i završetka aktivnosti na projektu. Općina Pitomača potpisala je 06. studenog 2017. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., putem Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020., Specifičnog cilja 4c1: Smanjenje potrošnje energije iz zgrada javnog sektora. Cilj projekta Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića „Potočnica“ energetska je obnova zgrade koja će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na energije za grijanje/hlađenje prije provedbe mjera.

IMG 1350 Fotor Large

Nositelj projekta je Općina Pitomača koja je u suradnji s Razvojnom agencijom Virovitičko-podravske županije „ VIDRA“ prijavila i provela projekt. Ukupna vrijednost projekta iznosi je 870.678,42 kuna, dok su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 504.993,21 kuna. Kao sufinanciranje vlastitog učešća korisnika dobivena su i dodatna bespovratna sredstva u iznosu od 280.996,35 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Projekt je obuhvaćao poboljšanje toplinske zaštite ovojnice zgrade dječjeg vrtića i to na vanjskim zidovima i na krovu iznad grijanog prostora, rekonstrukciju sustava opće rasvjete u cilju smanjenja utroška energije i štetnih plinova CO2. Radove je izvela tvrtka Slavić-inženjering d.o.o. Virovitica, a stručni nadzor nad izvođenjem radova tvrtka Croming d.o.o. Pitomača.

IMG 1339 Fotor Large

Energetski razred zgrade prije mjera energetske obnove bio je D dok je nakon provedbe mjera energetske obnove energetski razred B. Provedbom projekta stvoriti će se uvjeti za uštedu toplinske energije od 55,45% i električne energije za tijela od 49,89%. Osim navedenih ušteda, energetskom obnovom, ciljanoj skupini, djeci i djelatnicima, osigurali su se sigurniji i ugodniji uvjeti rada i boravka u vrtiću.
Posrednička tijela na projektu bila su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu.

a

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content