Održana završna konferencija projekta energetske obnove zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici

Nakon nešto više od godine dana od potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, u prostorijama Gimnazije Petra Preradovića u utorak 29.1.2019. održana je završna konferencija projekta ”Energetska obnova zgrade Gimnazije Petra Preradovića na adresi Trg bana Josipa Jelačića 16, Virovitica” – KK.04.2.1.03.0050. Na završnoj konferenciji sudjelovali su župan Virovitičko – podravske županije Igor Andrović, zamjenik župana Darko Žužak, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, ravnateljica RA VIDRA Emina Kovač sa suradnicima, ravnateljica Gimnazije Jasminka Viljevac, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, ravnatelji ostalih škola s područja Virovitičko-podravske županije, profesori i mnogi drugi uzvanici.

Nositelj projekta je Gimnazija Petra Preradovića u suradnji s Virovitičko – podravskom županijom i VIDRA – Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko – podravske županije.
IMG 1317 Medium Fotor

Energetskom su obnovom provedene građevinsko-obrtničke mjere (toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija podova prema tlu i negrijanom prostoru, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, zamjena dijela stolarije), elektrotehničke mjere (rekonstrukcija sustava opće rasvjete i instalacija fotonaponske elektrane) i strojarske mjere rekonstrukcije instalacija grijanja. Radove je izvela tvrtka Tehno Elektro iz Đakova, a stručni nadzor nad izvođenjem radova tvrtka ARCHIpuls.

IMG 1332 Medium Fotor

Nakon provedbe energetske obnove zgrada je klasificirana iz D energetskog razreda u B energetski razred što će rezultirati ostvarenom uštedom toplinske energije od 57,7% i električne energije od 53,42%. Osim navedenih ušteda, energetskom obnovom osigurali su se sigurniji i ugodniji uvjeti učenja što će doprinijeti povećanju učinkovitosti obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta je 5.316.193,18 milijuna kuna, od čega su 2.514.892,96 kn bespovratna sredstva, 1.319.184,58 kn sredstva MRRFEU te 1.482.115,64 kn sredstva Virovitičko-podravske županije. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu.
vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content