OSTALI BEZ SVEGA U požaru u Medincima izgorjela obiteljska kuća

Prošle noći (nedjelja) u slatinskom prigradskom naselju Medinci došlo je do požara u kojem je izgorjela obiteljska kuća. U kući je sama živjela podstanarka Lidija Marković (46), nakon što je u kolovozu vlasnica kuće, zbog zdravstvenih razloga, smještena u dom za starije i nemoćne osobe u Slatini.

RD 4
– Kad je u 21,15 nestalo struje pomislila sam da je pregorjela žarulja, ali struje nije bilo u cijeloj kući pa sam odlučila otići na spavanje. Nešto je na tavanu počelo lupati pa sam se uplašila i istrčala vidjeti što se događa. Na krovu sam vidjela veliki plamen, vikala sam da gori kuća i susjedi su mi priskočili u pomoć i pozvali vatrogasce. Spasio me susjed Žarko Vuk, koji mi je pomogao izvući nešto stvari, ali sve drugo je izgorjelo – ispričala je Lidija Marković. Prema njenim riječima, nakon dvadesetak minuta stigli su vatrogasci, kao i dežurni djelatnici iz HEP-a i policija. Vatrogasci su se pobrinuli da se požar ne proširi na šumu.

RD 2

Nezaposlena Lidija Marković nije plaćala stanarinu, a budući da nema nikakvih primanja, mještani i susjedi pomagali su joj plaćati režije. Sada je ostala i bez bez odjeće i hrane, ali i bez većine dokumenata. Kaže da će se smjestiti kod prvog susjeda koji će je primiti u kućicu u svom dvorištu.

O požaru je obaviješten sin vlasnice kuće, koji je danas došao iz Daruvara vidjeti što je ostalo od kuće. Koji su uzroci požara znat će se nakon istrage. (www.icv.hr, adf, pž; foto: pž)

RD 3RD 5

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content