PLANINARSKI DOM JANKOVAC Zavirite u čaroliju odlične gastro ponude i bajkovite lokacije u prirodi

Planinarski dom Jankovac smješten je u samom Parku prirode Papuk na 475 metara nadmorske visine. Ugostiteljski objekt okružen je šumom, netaknutom prirodom, čistim zrakom, prostranom livadom…

Objektom upravljaju Hrvatske šume, u ponudi su usluge noćenja te konzumiranja hrane i pića, a dodatnu notu uživanja predstavlja i sama lokacija.

MG 8924 Custom

SPECIJALITETI SA ŠUMSKIM POTPISOM

– Kod nas možete konzumirati razne specijalitete od divljači (divlje svinje, srnetine, meso od jelena) i druga mesna jela svih vrsta, s roštilja, ražnja i iz kotlića. U ponudi imamo i razne juhe, a izdvojio bih, što i priliči lokaciji objekta, juhu od mješavine gljiva, juhu od fazana te sezonsku juhu od medvjeđeg luka. Tu je i neizostavan grah na šumarski, grah na lovački, čobanac, kao i gulaš od divljači koji je brend našeg restorana, a nalaze se u ponudi kao dnevna jela – kaže Dražen Bogojević, voditelj poslovanja PD Jankovac.

HRVATSKE ŠUME Jankovac Foto M. Turkalj 2 Custom
Foto: M. Turkalj

Što se tiče jela po narudžbi, tu je široka lepeza u čijoj je ponudi više od 50 jela i koja se svaki tjedan mijenja. Voditelj D. Bogojević pritom izdvaja sablju grofa Jankovića (svinjski file, pureći file, juneći biftek), ražnjić Čaruga (pileći file punjen tikvicom omotan domaćom slaninom) i Jankovački odrezak (svinjski file punjen svježim sirom i kulenom). Uz jela, naravno, idu i razni umaci kao što su umak od šumskog voća, umak od finih trava, tamni umak, umak od višanja, umak na lovački način s češnjakom i drugi.

– Imamo i ponudu jela od ribe, a izdvojio bih jela od pastrve koja je također prepoznatljiva za ovu lokaciju jer živi u potoku koji protječe pored objekta – kaže D. Bogojević te izdvaja i tjesteninu i njoke koje sami proizvode.

HRVATSKE ŠUME Jankovac Foto M. Turkalj 3 Custom
Foto: M. Turkalj

U Planinarskom domu Jankovac pripremaju i jela za vegetarijance koji se „na licu mjesta“ dogovaraju sa šefom kuhinje. Poslije svega prija desert, a u ponudi imaju razne kolače, savijače na domaći i naravno, palačinke. Jedan je od zaštitnih znakova ovog ugostiteljskog doma palačinka Jankovac (palačinka punjena sladoledom, prelivena umakom od šumskog voća, šlagom i višnjama).

DESTINACIJA ZA SVAKU PRIGODU

Uz bogatu gastronomsku ponudu, PD Jankovac organizira i razne poslovne domjenke, rođendanske proslave, krizme, krstitke, team bildinge, svadbene i druge prigode.

– Kapacitet restorana čine 72 sjedeća mjesta plus 32 na terasi i 100 na odvojenoj terasi gdje gosti mogu naručiti gotova jela iz kotlića – kaže D. Bogojević te dodaje da odvojena terasa funkcionira po načinu samoposluživanja uz upotrebu jednokratnog pribora za jelo. No, tu su i učeničke i dječje grupe za koje imaju meni prilagođen njihovom uzrastu, a djeci koja su kod njih rado viđena omogućeno je korištenje velikog dječjeg igrališta raznog i bogatog sadržaja, kao i livada za mali nogomet ispred restorana.

jankovac 4 CustomŠto se tiče smještaja, u samom objektu nalazi se 11 soba ukupnog kapaciteta 42 ležaja te pružaju usluge noćenja, noćenja s doručkom, polupansiona, punog pansiona i dnevnog odmora.

– Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i skupne, od sedam i 14 ležaja, a posjedujemo i apartman, odnosno samostojeću kamenu kuću kapaciteta do šest osoba – kaže D. Bogojević te ističe da je apartman udaljen od doma svega 40-ak metara i idealan je za obitelji s djecom.

jankovac 5 Custom

ASFALTIRANA CESTA

Bogata ponuda i sadržaj, kao i netaknuta priroda i svjež zrak, sada su još dostupniji svima koji žele uživati u ovom prekrasnom objektu smještenom na obroncima Papuka, budući da je cesta asfaltirana do ovog idiličnog mjesta.

– Otvoreni smo tijekom cijele godine, svaki dan od 8 do 21 sat, a uz prethodni dogovor, ako su u pitanju svadbene i druge prigode, po potrebi radimo i poslije 21 sat. Pozivamo sve zainteresirane da nam budu gosti i garantiramo da će biti zadovoljni te da će se vraćati – samouvjereno i zadovoljno rekao je D. Bogojević. (promo, foto: M. Rođak)

MG 8888 Custom

[g-gallery gid=”502900″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content