POSLOVNI PARK ZADOVOLJAN POSLOVANJEM Ove godine Virovitica dobiva nova parkirališta, zgrade fasadu, a Tržnica krovište

Tvrtka Poslovni park Virovitica d.o.o. 2018. godinu bilježi kao jednu od najuspješnijih do sad. S 18 zaposlenih i oko 6,2 milijuna kuna prihoda mogu biti itekako zadovoljni, smatra direktor Matija Mustač.

Organizacija i naplata parkiranja, upravljanje i održavanje zgrada, toplinska energija, Gradska tržnica, Kino Park te upravljanje Centrom kulture, sve su to djelatnosti kojima se bave i kojima pokrivaju gotovo svaki kutak Virovitice i okolice.

MG 7644 Custom

TRI NOVA PARKIRALIŠTA

– U prošloj godini uspjeli smo ostvariti najveći prihod Poslovnog parka. Riječ je o godini relativno velikih ulaganja. Što se tiče parkiranja, napravili smo tri parkirališta s ukupno 125 parkirnih mjesta – parkiralište kod bolnice, od strane Ulice Stjepana Radića, zatim parkiralište iza župne crkve sv. Roka te parkiralište u Ulici Nikole Šubića Zrinskog – ističe M. Mustač, naglasivši da je u tu svrhu uloženo 360.000 kuna.

IMG 20190104 113353 Custom

Jedno od većih ulaganja bilo je u Gradsku tržnicu.

– Svake godine u Gradsku tržnicu ulažemo velika sredstva, a prošle smo uložili u ličenje te za zaštitu od vjetra zatvorili dio fasade. Proširili smo spoj između stare i nove tržnice te napravili potpuno novu fasadu – o investiciji vrijednoj oko 300.000 kuna kaže M. Mustač.

Poslovni park nije zaboravio ni ljubitelje sedme umjetnosti – lani je za Kino Park nabavljena 75.000 kuna vrijedna oprema za 3D projekcije, koje su se pokazale pravim hitom.

VIROVITICA poslovni park1 Custom

Tvrtka koja na gradskom području i području Suhopolja održava više od 70 zgrada i objekata, lani je uz redovno održavanje postavila i novih pet krovišta, posao vrijedan oko 500.000 kuna.

“LEBDEĆI” PJEŠAČKI PRIJELAZ

– Prošle godine tvrtka je povećala obim djelatnosti pa smo preuzeli postavljanje i održavanje javne rasvjete te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju – objašnjava M. Mustač.

Pokazalo se to punim pogotkom, budući da je njihov efektan 3D „lebdeći“ pješački prijelaz kod Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić dobio samo pohvale te su se za njega po uzoru na virovitički model odlučili i drugi gradovi u Hrvatskoj.

3d zebra

Poslovni park, sukladno novom zakonu, najvjerojatnije će preuzeti i radove na održavanju prometnica i uređenju nogostupa pa će tvrtka itekako imati posla i u ovoj godini, napominje M. Mustač.

– Dio posla obavljat će naši kooperanti, dok ćemo javnu rasvjetu raditi sami – najavljuje.

RADNA NOVA GODINA

Uz postojećih 1900 parkirnih mjesta na području grada Virovitice, u planu je izgradnja novih. Tom investicijom trebalo bi se u cijelosti riješiti pitanje parkiranja u krugu i u blizini bolnice, potreba koja se djelomice riješila već uređenim parkiralištem na ulazu iz Radićeve ulice.

– Čeka nas asfaltiranje i proširenje parkirališta u samom krugu bolnice te oko 60 novih mjesta, iza bolnice, uz spojnu cestu prije pruge. U planu je i proširenje parkirališta iza Robne kuće, na kojem bi s pedesetak novih mjesta ukupno trebalo biti njih 120 – ističe M. Mustač.

IMG 20190104 113342 Custom

Od većih i već dogovorenih investicija, u planu je i novo krovište Gradske tržnice, vrijedno oko 800.000 kuna, budući da je postojeće dotrajalo. Pet novih krovišta te novu fasadu dobit će i zgrade na području grada.

Ni ove godine tvrtka neće zaobići kino – za ljubitelje filmova planirana je kupnja novih, pravih “kino-stolica”, vrijednih oko 300.000 kuna, čime će se zamijeniti postojeća sjedala i gledateljima omogućiti još veći užitak u projekcijama. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content