POŽAR NA KUĆI Stariji muškarac iz Karlovca Feričanačkog ostao bez krova nad glavom

Nedjelja ujutro odnijela je krov nad glavom starijem muškarcu iz Karlovca Feričanačkog. Naime, u njegovoj obiteljskoj kući izbio je požar u kojem je izgorjelo kompletno krovište te dobar dio kuće:

– Sve se dogodilo prebrzo. Krenuo sam upaliti svjetlo i otići susjedu po piće te shvatio da nema struje. Kada je susjed otišao svojoj kući provjeriti što je sa strujom, ja sam izašao van i vidio kod vanjske svjetiljke da frcaju iskre. Bilo mi je jasno da je došlo do kratkog spoja u električnoj instalaciji i možda se ništa ne bi dogodilo da sam imao vode. Naime, selo je trenutno bez vode jer su u tijeku radovi na vodovodu u Magadenovcu, selu pokraj nas, a struje nemam da pokrenem hidrofor, pa je susjed došao u pomoć, pokušali smo vodom iz bunara i kantom barem započeti gašenje te smo odmah pozvali vatrogasce.

2001pozar 2 Custom

No, obzirom da je strop od dasaka, stara gradnja, sve je vrlo brzo planulo i nije bilo spasa:

– Odmah po dolasku na mjesto požara uvidjeli smo da se radi o visokom stupnju požara, a s obzirom na to da naše društvo nažalost raspolaže sa samo jednom auto cisternom, uvidjeli smo da ta količina vode neće biti dovoljna za ugasiti požar pa smo pozvali u pomoć kolege iz Dolaca, Zdenaca i Čačinaca te kamion JVP-a Slatina. Krovištu nije bilo spasa, a i dobar dio kuće je nažalost izgorio. Srećom da nije bilo vjetra pa nije bilo širenja vatre na obližnje kuće, a vrlo je blizu je polje u kojem su složene bale slame. Treba svakako reći da su vatrogasci spasili maksimalno koliko se moglo, dakle dvije prostorije s ulične strane koje su ostale netaknute te ljetnu kuhinju i štagalj. Izvukli smo užarenu plinsku bocu, a ostalo je već vatrena stihija uhvatila – kaže zapovjednik DVD-a Robert Orina te naglašava kako je splet okolnosti ovog požara bio složen:

– Požar, odnosno vatra se provukla u krovište, a ono je sastavljeno od dva reda dasaka, štukature i knauf ploče. Požar se zavukao između dvije grede, razbuktao se ponajviše zbog toga što su štetočine navukle veće količine zapaljivog materijala kao što su kukuruzne tekunice i njihovo zapaljenje nam je zadavao veće probleme, no sve je stavljeno pod kontrolu.

2001pozar 5 Custom

Na intervenciji je sudjelovalo preko 20 vatrogasaca, požar je stavljen pod kontrolu. Intervencija je bila zahtjevna, ali iskustvo i kvalitetna taktička organizacija gašenja požara bili su ključni – zaključuje Orina.

Susjed Žarko Milošević nije mogao doći sebi:

– Pa nevjerojatno i žalosno. Prije samo sat vremena smo sjedili i pričali u toj kući i sada sve otišlo u dim. Kada sam otišao provjeriti u svoju kuću struju, vidio sama da kod mene ima i pohitao reći susjedu da kod njega nešto ne valja. No, čim sam izašao na cestu vidio sam da iz njegove kuće suklja gusti dim i sve mi je bilo jasno. Srećom brzo je izašao i nije mu ništa. Ma samo kad se sjetim da smo prije par dana renovirali zajedno tu kuću, i sada evo sudbine – kaže Žarko.  (www.icv.hr, vg)

2001pozar7 Custom 2001pozar 3 Custom 2001pozar 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content