Pronašli kradljivca križeva s virovitičkog groblja: Od njih izrađivao “skulpture”

Virovitička policija pronašla je kradljivca u zaista bizarnom slučaju: kroz nekoliko mjeseci krao je drvene križeve s grobova na virovitičkom Gradskom groblju. Istraga je otkrila da je riječ o 61-godišnjem muškarcu u čijem su dvorištu, kako saznajemo od očevidaca, pronašli ostatke izgorenih križeva, kao i različite “skulpture” koje je izradio od ukradenih križeva. Jedan od očevidaca ostao je zgrožen kad je vidio da je lopov od križeva napravio i “skulpturu” muškog spolnog organa.

Podsjećamo, policija je u akciju krenula u ponedjeljak nakon što je četvero građana obavijestilo voditelja Gradskog groblja da su s grobova njihovih pokojnika nestali križevi. Podnesene su kaznene prijave i policija je krenula u akciju, pa su intenzivnim radom i u suradnji s građanima ubrzo uspjeli doći do konkretnog krivca. Pretražili su mu stan i druge prostorije te su ga danas (petak) priveli zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela Povreda mira pokojnika na gradskom groblju u Virovitici.

Budući da raspolažu s informacijom da postoji puno veći broj ukradenih križeva, od onih prijavljenih, policija je najavila nastavak istrage i prikupljanje obavijesti u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Virovitici. Pozvala je, zato, građane kojima su otuđeni križevi sa grobova pokojnika na virovitičkom groblju da se što prije jave u Policijsku postaju Virovitica ili na broj telefona 192. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content