Prošlu godinu Downići obilježili brojnim projektima, putovanjima i radionicama te Poveljom zahvalnosti VPŽ

Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije u utorak je u svojim prostorijama održala Godišnju skupštinu. Tom prilikom, predsjednica Udruge Sandra Matošina Borbaš iznijela je Godišnje izvješće, kao i Plan rada za 2019. godinu. Tako su istaknuti odobreni projekti u 2018. godini, a to su Komunicirajmo plesom Virovitičko-podravske županije, Kreativne radionice Grada Virovitice, te Uz stručnjaka ćemo biti bolje – logoped koji su im odobrile Flora VTC, Virkom i Plin VTC.

IMG 20190122 180707

Također, tijekom cijele godine Udruga je organizirala logopedski rad s djecom udruge kojoj je potrebna pomoć logopeda (na ugovor o djelu radile su dvije logopedinje – Mišela Bačić Baronica i Tea Krišto), te senzornu terapiju u suradnju s kabinetom Sretno dijete.

Osim toga, Udruga je i prošle godine nastojala što više putovati, budući da članovi to osobito vole, kao i radionice i druženja kojih također, nije nedostajalo.

Prošlu godinu obilježila je još jedna velika stvar za Downiće, na svečanoj sjednici Županijske skupštine VPŽ povodom Dana županije Udruga je dobila Povelju zahvalnosti za izniman doprinos u ostvarivanju prava osoba s Down sindromom i njihova uključivanja u društvenu zajednicu.

IMG 20190122 183541

Podijeljene su i Zahvalnice donatorima Udruge: OPG-u Katančić, Zanatprometu, Termo Josi, Feliks veterinarskoj praksi i Agroduhanu. Za ovu priliku stigla je još jedna vrijedna donacija – dm drogerie markt Hrvatska koji su im pripremili prigodne poklon pakete.

Skupšinu su, između ostalih nazočili i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

IMG 20190122 180838

[g-gallery gid=”503767″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content