SLADOJEVCI Susjedima mjesecima krao struju, “zaradio” mjesec dana istražnog zatvora

Policija je u petak uhitila 50-godišnjaka zbog krađe struje susjedima. Naime, policiji u Slatini muškarac (64) prijavio je da mu muška osoba (51) krade struju iz kuće u Sladojevcima, a u kojoj trenutno nitko ne boravi.

Policija je otišla na teren, uhitila počinitelja i dovela u postaju.  Očevid je pokazao kako se kradljivac dobro snašao: u periodu od 3. do 5. siječnja spojio je jedan kraj produženog kabela u utičnicu u predsoblju napuštene kuće, dok je drugi dio provukao u prostorije svoje obiteljske kuće i struju trošio bez briga.

Zanimljiva je činjenica da je isti počinitelj već ranije prijavljen za krađu električne energije kod istih osoba, a kojima je struju nelegalno trošio mjesecima, od 1. listopada prošle godine pa sve do ove, nove prijave.

Nakon što je ispitan i predan sucu istrage u Županijski sud u Bjelovar, usmenim ročištem “zaradio” je istražni zatvor u trajanju od najdulje mjesec dana, najviše iz razloga da kazneno djelo ne ponovi. Prema izvješću policije, materijalna šteta iznosi 2500 kuna.

(www.icv.hr, foto: ilustracija)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content