SLIJEDI IZNIMNO AKTIVNA GODINA HPD Orahovica održalo redovnu godišnju Skupštinu

Redovnu, godišnju Skupštinu održalo je Hrvatsko planinarsko društvo Orahovica. Nazočne članove i goste u uvodu je pozdravio predsjednik društva Branko Peček, a o aktivnostima u proteklom razdoblju kroz izvješće o radu pričao je dopredsjednik Zorko Steiner.

-Iza nas je godina za kojom možemo reći da je bila izuzetno uspješna. Odradili smo 11 radnih akcija u kojima smo uređivali naše planinarske staze, kuću društva u Šaševu, a posebno bih istaknuo uređenje staze na Stjenjaku te smo kupili nove sajle i klinove za penjanje, a postavit ćemo ih pri dolasku ljepšeg vremena. Sudjelovali smo u svim gradskim manifestacijama, a posebno smo ponosni na naše izlete i vrhove koje smo u prošloj godini ostvarili. Naime, obišli smo gotovo sve slavonske vrhove, zatim Žumberačku goru, Petrovu goru, Gorski Kotar, zagorske vrhove, vrhove po Istri, Velebitu, Lici, vrhove po Rabu, Ugljanu, Pašmanu, Lastovu i Korčuli. Zatim smo planinarili po planinama Slovenije i ono što je najvažnije prošla godina bila je najbolja po pitanju animacije mladih planinara kojih se jako puno pridružilo i hodalo s nama – rekao je Steiner.

Nakon ostalih izvješća, predsjednik Branko Peček prezentirao je program rada za tekuću godinu.

-Kroz godinu imamo izlete po cijeloj Hrvatskoj i drugim zemljama. Nastavit ćemo s uređivanjem naših staza, a jedan od glavnih zadataka je konačno odraditi sve potrebno kako bi planinarska kuća Šaševo konačno došla u naše vlasništvo. Naravno, i dalje ćemo biti prisutni na gradskim manifestacijama, a organizirat ćemo i nekoliko edukacija u srednjoj školi te nužno moramo poslati i nekoliko naših članova na edukaciju za planinarske vodiče – rekao je Peček.

Rad HPD-a Orahovica pohvalili su gosti iz društava prijatelja te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin istaknuvši iznimnu marljivost društva te pohvalila inicijativu za još većim uključivanjem mladih u planinarstvo. Na kraju Skupštine podijeljene su i zahvalnice zaslužnim članovima društva za dugogodišnju vjernost i aktivnost u društvu.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content