STIŽE MAKSIMIR PASTELA Novi rukometni izazov za Viro Viroviticu, upitan Ivan Gašparović

Nakon ne baš duge pauze, pred virovitičkim je rukometašima novi prvoligaški izazov. Kao svojevrsni uvod u drugi dio sezone, u subotu, 19. siječnja u Viroviticu dolazi ekipa Maksimir Pastela iz Zagreba.

Utakmica je to 13. kola prvog dijela sezone 1. HRL Sjever, koja je zbog obveza zagrebačkog trenera u ženskoj reprezentaciji bila odgođena, pa će obje ekipe tako ovaj susret odigrati predstojeći vikend.

Ekipa Maksimir Pastela u sportskoj i rukometnoj javnosti više je poznata po svojoj dobroj Školi rukometa nego po seniorskoj ekipi. Međutim, Zagrepčani su već duže članovi prvoligaškog sjevera u kojemu su dosada postizali vrlo dobre pa i odlične rezultate. Ove sezone imaju nešto lošije rezultate, ubilježili su jedan ili dva pomalo neočekivana poraza te su trenutno 8. ekipa lige. No istodobno imaju i dvije utakmice manje u odnosu na većinu ostalih ekipa te se eventualnim pobjedama u tim utakmicama mogu sasvim približiti vrhu lige.

Prva prilika im je upravo u subotu, ali je njihov problem što Virovitičanima nije ni na kraj pameti da na njihovu parketu Maksimir sakuplja zaostale bodove. Domaći rukometaši krenuli su sa pripremama već drugog dana nove godine, odigrali su već nekoliko pripremnih utakmica, ekipa je “manje-više” spremna za subotnji dvoboj, a u njemu je cilj nova dva boda i povratak na diobu 1. mjesta 1. HRL Sjever.

Trener Damir Vašarević na raspolaganju ima gotovo istu momčad u odnosu za završetak prvog dijela sezone. Dobra vijest je povratak u redove “lavova” Filipa Vašarevića koji je zbog posla pauzirao u prvome dijelu sezone. Loša vijest je problem sa ozljedom Ivana Gašparovića za kojega nije sigurno da će biti dio subotnje momčadi. Svi ostali su spremni, dobrog raspoloženja i sa željom da se u nastavak sezone uđe sa nova dva boda.

-Utakmica započinje u 19 sati u sportskoj dvorani Tehničke škole Virovitica, a vjerne navijače pozivamo da dođu u što većemu broju i tako nastave virovitičkim rukometašima davati onakvu podršku kakva je bila i prvi dio sezone – poručuju iz RK Viro Virovitica.

(www.icv.hr, sž, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content