“SUHOPOLJSKA ZVONE ZVONA, POZDRAVLJAJU ŠAMPIONA” Nogometaši Suhopolja osvojili naslov u 3. HNL

Tekst u cijelosti prenosimo iz arhive Virovitičkog lista:

NOGOMETAŠI SUHOPOLJA LAKOĆOM SU DOŠLI DO POBJEDE NAD DARUVAROM I OSVOJILI PRVO MJESTO U TREĆOJ LIGI

HNS stopirao ulazak u Drugu ligu

“Suhopoljska zvone zvona, pozdravljaju šampiona, iznad nas su nek se zna…”, riječi su kojima je stadion “Park” uz Vesnu Pisarović, koja je došla čestitati pobjednicima, pozdravio prvaka III. HNL.

Suhopolje je uspjelo. Suhopolje je prvak III. HNL. Momčad trenera Dražena Biškupa stigla je do cilja iako su rijetki vjerovali u to, iako su rijetki bili toliko ludo hrabri staviti ruku u vatru i vjerovati u trijumf. Doista rijetki…

Sjećamo se kada je jesenas naglašeno da je prioritet biti među prvih pet i iduće godine igrati u III. HNL. Kada je zimus stigao Dražen Biškup, ciljevi su malo modificirani. Letvica je dignuta još više i rečeno je: “Želimo prvo mjesto i plasman u II. HNL.” Prvi cilj su ostvarili. Bili su među prvih pet. Ostvarili su i drugi cilj. Prvo mjesto donijelo im je trofej najbolje momčadi u III. HNL, ali ne i Drugu ligu.

O tome je konačnu riječ dao Hrvatski nogometni savez. Oni su odlučili…

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza sastao se u ponedjeljak, 29. svibnja. Zasjedali su tri sata i već na početku dnevnog reda skinuli Suhopolje. Konstatirano je 15 drugoligaša, a posljednje, šesnaesto mjesto još uvijek je otvoreno. Oni kojima optimizam ne kopni nadaju se da bi to ipak moglo biti Suhopolje. Kada će se to znati?! Pa, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza sastat će se po povratku iz Njemačke. Do tada bi moglo proći i mjesec dana, a u tom periodu klubovi neće znati što i kako raditi, spremati se za Drugu ili pak Treću ligu. Trenutačno, iako su na travnjaku bili prvaci, iako su prema tome ostvarili i ulazak u Drugu ligu, Suhopoljčani će i od jeseni biti u III. HNL. Tako stvari stoje, premda bi se one mogle i okrenuti…

Nakon što je Daruvar završio na leđima sportski direktor Tihomir Gudić zadovoljno je trljao ruke ne skidajući smiješak s lica.

– Ovo je sjajan uspjeh za ovu regiju, njezine navijače i vrijedne ljude. Sada samo čekamo odluku HNS-a. Mi smo svoje napravili. Postavili smo iznimno visok cilj. Vjerovali smo u njega i na kraju smo ga dohvatili.

Dražen Biškup je imao mnogo razloga za veselje. Kada je došao, mnogi su u nevjerici vrtjeli glavom. Neki su teško prihvatili došljaka. No, momak koji je igračku karijeru gradio preko Dinama do Zagreba pokazao se kao iznimno darovit trener, trener kojeg isključivo zanimaju golovi, kojem je igra prema naprijed nogometna filozofija kojoj neumoljivo robuje. I pogodio je. Suhopolje je igralo napadački. Suhopolje je često znalo protivnicima uvaliti i pola tuceta. Golovi su u režiji najubojitijih, Darka Miličića i Gorana Jagića, padali kao na tekućoj vrpci. No, kada se sve sabere, kada se kao velika pozitiva podcrtaju golovi, može se istaknuti još nekoliko detalja. Biškup je imao “krhku” momčad. Pa kada bi se netko ozlijedio ili bio kartoniran, vjerojatno si je poželio skratiti te muke.

menegati modric i sampanjac Custom

– Nije bilo lako. S obzirom na fond igrača i broj odigranih utakmica ovo je sjajan rezultat. Često nam se događalo da na raspolaganju, uslijed ozljeda i kartona, imamo samo 14 igrača. Veseli me ostvareni cilj osvajanje prvog mjesta. Igrali smo napadački nogomet. Nisam defanzivac, iako sam kao igrač igrao u obrani. Uvijek sam težio, a tako će biti i ubuduće – golovima.

Nije želio nikoga posebno isticati. Tvrdi da je kolektiv taj koji je izbacivao pojedince.

– U svakoj utakmici je netko odskakao. Ostanak u Suhopolju? Nadam se da ću ostati, ali o tome će ipak odlučiti čelnici kluba.

Čelnik se zove Ivica Katalenić.

– Dovođenje Dražena Biškupa je bio sjajan potez. Ostvarili smo ciljeve. Sjetite se samo kako smo nakon dva poraza od Pitomače i Papuka zaostajali za Podravcem pet bodova. Nitko nas više nije vidio na prvom mjestu. Ali, mi smo u pet posljednjih utakmica uzeli 15 bodova. Igrali smo napadački nogomet. Svi oni koji su dolazili u Suhopolje mogli su uživati u igri.

Vesele ga još neki detalji.

– Imamo nekolicinu mladih igrača koji su u prvoj momčadi ili trojicu-četvoricu koji su na ulaznim vratima. To su djeca iz naše Škole nogometa. Dokaz da se u Suhopolju odlično radi. Sve je to garancija da imamo dobro organiziran klub, na zdravim temeljima.

Hoće li te temelje dogodine držati i Dražen Biškup?

– Načelno smo se dogovorili. Biškup će ostati i dogodine. S momčadi je osvojio prvo mjesto i na tome mu se mora skinuti kapa. Prema sadašnjim razgovorima on će i dalje biti trener na stadionu “Park” – zaključio je predsjednik Suhopoljčana Ivica Katalenić.

Broj 2490, 2. lipnja 2006. godine – K. Toplak

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content