SUHOPOLJSKI BISER Dvorac Janković bit će prvi obnovljeni slavonski dvorac u 2019. godini

Dvorac Janković u Suhopolju bit će prvi obnovljeni slavonski dvorac u 2019. godini i drugi u vlasništvu Virovitičko-podravske županije. Prvi je Kurija Janković u Kapela Dvoru koja je danas Hotel heritage s četiri zvjezdice, jedini takav hotel u Slavoniji, obnovljena 2014. godine. Ove godine, kada se završi i obnova Dvorca Pejačević u Virovitici, na razdaljini od samo 20-ak kilometara, bit će tri obnovljena dvorca europskim sredstvima, u Suhopolju, Virovitici i Kapela Dvoru.

U skoro vrijeme, kad završe radovi suhopoljski biser predstavit će se u punom izdanju. Dvorac Janković u Suhopolju, budući Centar za posjetitelje, u ponedjeljak je obišao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, kao i pročelnicu Ureda župana Jasnu Abramović.

IMG 3076 Custom
foto: K. Toplak

Uvjerio se u radove koji se primiču kraju, a Dvorac Janković će tako ponovno biti prekrasno zdanje, koje je samo zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i viziji tadašnjeg župana Tomislava Tolušića spašeno od propadanja. Dvorac će u budućnosti, uz niz sadržaja, imati i 5D kino, za što je županija već dobila sredstva Ministarstva turizma, a uskoro kreće i obnova parka u Suhopolju. Budući Centar za posjetitelje bit će drugi dvorac, nakon Kurije Janković u Kapela Dvoru, koji je, najvećim dijelom europskim sredstvima, obnovila Virovitičko-podravska županija. Idući je onaj u Cabuni koji će u budućnosti biti Centar za kulturu zdravlja.

(www.vpz.hr)

slika za suhopolje11 Custom

[g-gallery gid=”502265″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content