T-REXOM PROTIV EKRANA Učenici izrađivali trodimenzionalni kostur dinosaura na radionici u Nazorima

Društvo strojara „Oto Horvat“ održalo je danas (četvrtak) vrlo zanimljivu radionicu u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica. Naime, učenici su, prema zadanom nacrtu izrađivali trodimenzionalni kostur dinousaura T-Rexa.

IMG 0913 Custom

Zahtjevan je to proces, prvo treba pomno proučiti nacrt, nakon toga prenijeti oblik šablone. Onda slijedi nateži dio posla – sve šablone treba precizno izrezati malom električnom pilom, potom izbrusiti sve rubove izrezane šablone brusnim papirom. Tek tada se kostur može formirati u 3D formi. Složeni kostur ostat će u školi, točnije u učionici biologije, kako bi poslužio učenicima u daljnjem učenju.

Ovaj zahtjevan proces izrade ima svoj cilj – potaknuti djecu da se odmaknu od malih ekrana te da se bave nečime što ih zanima za vrijeme trajanja zimskih praznika.

IMG 0915 Custom

NOVO I ZANIMLJIVO

-Ovom radionicom željeli smo pružiti djeci osnovnoškolskog uzrasta da nauče nešto novo i zanimljivo te da se na taj način odmaknu od malih i velikih ekrana. U Društvu strojara se nadamo da će se naša suradnja sa školama proširiti i da će biti još mnogo različitih radionica – istaknuo je Boris Kulišić, umirovljeni profesor Tehničke škole i predsjednik Društva strojara “Oto Horvat”.

IMG 0886 Custom

Zanimljiva i poučna radionica suradnja je učenika OŠ Vladimir Nazor i učenika 4. razreda Tehničke škole Virovitica, smjer „Drvodjeljski tehničar dizajner“. Učenici srednje škole, Toni Biondić i Zvonimir Galešić podijelili su svoja iskustva i već stečenu praksu s osnovnoškolcima, istaknuvši između ostalog kako im je čast pomagati učenicima u osnovnoj školi i družiti se s profesorom koji ih je nekada ovako učio, kao što oni sada uče mlađe generacije.
Dora Lakota Kovač izrazila nam je svoje zadovoljstvo zbog organizirane radionice te je dodala kako se veseli nastavku škole u ponedjeljak.  (www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”501807″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content