U Virovitici održan sastanak na temu “Analiza sustava radiokomunikacije na području Virovitičko-podravske županije”

U organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, u Velikoj vijećnici VPŽ održan je sastanak s temom “Analiza sustava radiokomunikacije na području Virovitičko- podravske županije”. Sastanku su prisustvovali i zapovjednici operativnih područja cijele Županije, predstavnici županijskih institucija, PU Virovitičko-podravske, predsjednik VZ VPŽ Željko Palković, kao i zamjenik župana Marijo Klement koji je uz županijskog vatrogasnog zapovjednika, Stjepana Venusa, pozdravio nazočne.

Naime, nakon 2018. godine u kojoj je Vatrogasna zajednica Virovitičko- podravske županije po prvi puta održala edukaciju usavršavanja za 48 novih vezista, uočen je problem nerazvijenog sustava radiokomunikacije između vatrogasaca. Na velikoj županijskoj vježbi “Javorica 2018.” taj problem je došao do još većeg naglaska jer su na vježbi sudjelovali svi sudionici sustava Civilne zaštite s područja Županije. Krajem 2018. godine je izrađena analiza postojećeg stanja i analiza potreba za područje naše županije s obzirom ne geografski položaj, topografiju i postojeće ispravne radiokomunikacijske uređaje.

IMG 4114 Custom
foto: K. Toplak

– Prepoznali smo da imao problem na sustavu veza. Došli smo do zaključka da moramo raditi svoj sustav, na koji će se moći priključiti i ostali “žurni sustavi”. Ovdje su nam se predstavili predstavnici Osječko-baranjske županije sa svojim sustavom, koji je prihvatljiv i za područje Virovitičko-podravske županije. Uskoro ćemo imati sastanak na kojem ćemo razgovarati o ovoj problematici, a najavljena nam je pomoć Virovitičko-podravske županije. Postavila bi se tri potrebna repetitora, a očekujemo da bi se ove godine postavila dva – istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Venus.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”503388″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content