UPOZNAJTE MINI UNIKAT Kreativnom zabavom ovi „Kikići“ stvaraju vlastite unikate

Kad se male ruke slože, nastaju predivne unikatne rukotvorine. Uvjerili smo se u to na radionici Mini Unikata, podskupine virovitičke Kreativne udruge Unikat koja je s radom počela u studenom prošle godine. Prostorija ove udruge svake subote vrvi dječjim smijehom i njihovim kreativnim idejama, a njihovu maštovitost potiče voditeljica ove kreativne „mini“ ideje, članica udruge Sanda Štrković. Njezinu ideju prepoznalo je vodstvo udruge i pomoglo joj u realizaciji.

– Ideja je i cilj Mini Unikata, odnosno naših kreativno-edukativnih radionica, kroz razigranu atmosferu i pametnu zabavu njegovati dječju maštu te razvijati njihovu kreativnost – objašnjava Sanda ističući kako je važno poticati kreativno izražavanje kod djece.

– Kreativno izražavanje njeguje njihovu maštu, umijeće improvizacije te samostalno osmišljavanje i realizaciju praktičnih ideja. Kroz kreativne radionice razvijaju svoje vještine, uče i zabavljaju se – s osmijehom nam govori Sanda.

VIROVITICA unikat 2

– Svi moji „Kikići” kako ih od milja volim zvati, iznimno su kreativni i vrijedni. Njihovi su radovi malo je reći unikati i svaki me put ostave bez teksta – ističe, ponosna na svoje mališane.

Mini Unikat za sada broji 15 članova, redom djece od šest do deset godina. Interes za radionicama pokazale su i tri starije djevojke.
– Djevojke sa svojih 13 godina već su prave umjetnice. Samostalno su prošle mnoge slikarske i crtačke tehnike, ali za sada na radionicama radimo olovku i moram priznati da me iznenađuju svojim crtačkim vještinama – govori Sanda.

Mali kreativci uključeni su u rad „velikog“ Unikata te im pomažu realizirati neke od njihovih aktivnosti. Tako su u sklopu humanitarne akcije „Ne kupuj! Udomi!“ izrađivali magnetiće i razne životinje od kolaža. I u 2019. godini planiraju nastaviti širiti svoju kreativnost i povećati svoj broj.

IMG 20181222 151956 Fotor

– Imamo puno pripremljenih zanimljivih radionica pa ćemo tako raditi i s ekološkim recikliranim materijalima u cilju podizanja svijesti o zaštiti prirode kroz poticanje kreativnog razmišljanja. U planu su i suradnje s drugim udrugama i institucijama te predstavljanje dječjih radova u dvjema izložbama – objašnjava Sanda pozivajući sve mališane, ali i one veće, da im se pridruže i razvijaju svoju maštu. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)
[g-gallery gid=”502552″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content