Virovitica je danas grad u kojem se najviše radi u Hrvatskoj, toliko građevinskih dizalica, kao danas, nije bilo zadnjih 10 godina

Govoreći pred novinarima u Gradskoj upravi Virovitice, uz gradonačelnika Ivicu Kirina i njegove zamjenike, Damira Marenića i Vlastu Honjek – Golinac, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, dotaknuo se projekata koji se grade na području Virovitice i gradnje brze ceste koja će kvalitetnije spojiti Viroviticu i Zagreb.

– Gledajući veličinu grada i broj stanovnika, jer ovo nije Zagreb, Virovitica je grad u kojem se danas najviše radi u Hrvatskoj. Toliko građevinskih dizalica u Virovitici nisam vidio od 2009. i 2010. godine kada se gradila nova zgrada bolnice. Obnavlja se Dvorac Pejačević, gradi se COOR s dvoranom, nova dnevna bolnica, hala Viroexpa, uskoro će početi gradnja Tehnološko-inovacijskog centra kod Visoke škole, u tijeku je javno savjetovanje za Siranu u Virovitici. Sve to su veliki projekti, o kojima nekada, dok se nisu otvorili europski fondovi, nismo mogli ni sanjati. Danas, svaki projekt koji se može financirati iz EU projekata, se sufinancira kroz njih jer smo ih spremno dočekali. Danas se kroz EU projekte sufinancira i Dvorac Janković u Suhopolju, Geopark Parka prirode Papuk, poduzetnički inkubatori u Pitomači, Slatini i Orahovici. Tu su i dva sustava navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta… Svaki projekt koji se na vrijeme projektira i prijavi, zadovolji potrebne uvjete, bit će i financiran. Za brzu cestu prema Zagrebu, osigurano je 55 milijuna kuna za konačnu izradu projektne dokumentacije, a čim dođemo do građevinske dozvole, krenut ćemo u njenu gradnju. Da smo imali građevinsku dozvolu, da nas je ona čekala, recimo, 2016. ili 2017. godine, brza cesta prema Zagrebu bi se već gradila – naglasio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr, Foto: M. Lovrenc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content