Virovitičke košarkašice kao u bajci zaledile Križevce na -39, Deskar i sestre Cindrić dvoznamenkaste

U 3. kolu Regionalne lige Sjever (Z-13) košarkašice ŽKK Virovitica ugostile su u subotu, 26. siječnja vršnjakinje Radnika iz Križevaca koje niti loše vremenske prilike i hladno vrijeme nisu spriječili da na vrijeme pristignu u Viroviticu.

Iako se očekivao jači otpor Križevčanki, već na startu se vidjela superiornost Virovitičanki, što je rezultiralo dvoznamenkastim vodstvom već nakon prve četvrtine. Dominirala je Mia Deskar koja je na kraju upisala 24 koša no utakmicu je obilježio, skupno gledano, najbolji nastup sestara Lane i Lucije Cindrić. Sestre blizanke koje od milja u klubu zovu sestre Frozen u pobjedu su ugradile svaka po 17 koševa i kao u spomenutoj bajci zaledile Križevčanke. Iz četvrtine u četvrtinu prednost je rasla i na kraju dostigla najvećih 39 koševa razlike. Utakmicu je obilježila i činjenica da se čak devet domaćih igračica upisalo u strijelce. Zadovoljstvo nije krio niti trener Robert Fritz najavivši borbu za sam vrh prvenstvene ljestvice odnosno lov na prva tri mjesta koja donose pehar i medalje.

Podsjetio je da Virovitičanke u ovom uzrastu imaju čak dvije ekipe kako bi sve djevojke mogle igrati, a da je i druga ekipa, u prosjeku godinu mlađa, kvalitetna govori i prošlotjedna pobjeda nad favoriziranom Koprivnicom.

U sljedećem kolu 3. veljače košarkašice ovog uzrasta gostuju u Koprivnici, a druga ekipa istog uzrasta putuje u Križevce gdje će ih dočekati domaćin željan revanša za ovaj težak poraz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radnik Križevci: 83:44 (20:8, 22:11, 21:12, 20:13)

ŽKK Virovitica: Prebeg, Ištvanović 6, Deskar M. 24, Cindrić La. 17, Cindrić Lu. 17, Majetić 2, Marjanović 6, Ivačić 1, Kurjančić 4, Kalaš 6. Trener: Robert Fritz.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content