COOR VIROVITICA Od sljedeće školske godine očekuje se uvođenje srednjoškolskih programa za pomoćnog krojača i kartonažera

Od sljedeće školske godine u COOR-u Virovitica očekuje se uvođenje srednjoškolskih programa za pomoćnog krojača i pomoćnog kartonažera. Naime, Povjerenstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja utvrdilo je da Centar za odgoj i obrazovanje Virovitica ispunjava uvjete za izvođenje tih srednjoškolskih programa. Uskoro se očekuje i odobrenje navedenih programa kako bi od školske godine 2019./2020. u novim prostorima započeli i s novim programima. Podršku provođenju ovih projekata dali su Virovitičko-podravska županija te Grad Virovitica kao osnivač.

Podsjetimo, trenutno se učenici koji u COOR-u završavaju osnovnoškolsko obrazovanje po posebnom programu u Virovitici školuju u Industrijsko-obrtničkoj školi, a na raspolaganju su im dva zanimanja: pomoćni kuhar i slastičar te stolar.

Ovime će djeca dobiti veći izbor zanimanja, a uz srednjoškolsko obrazovanje, Centar će preseljenjem u novu zgradu, odnosno stjecanjem materijalnih uvjeta, imati i predškolski odgoj pošto će na raspolaganju imati pripadajuće radionice i kompletnu opremu. (icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content