DVD GRADINA Novi predsjednik Mario Milković, dopredsjednik Andrija Sabov

Proteklog vikenda, u Vatrogasnom domu u Gradini izvještajnu godišnju, a ujedno i izvanredno-izbornu Skupštinu održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradina.

Iz izvješća o radu Društva koji je u ime Upravnog odbora pročitao zapovjednik Josip Kaladić vidljivo je da je društvo bilo vrlo aktivno tijekom protekle godine. Bavili su se svim vrstama aktivnosti, od preventive, intervencija kojih na sreću u 2018. godini nije bilo puno (tri požara i tri tehničke intervencije), osposobljavanja i usavršavanja, humanitarnih akcija, radnih akcija pa do izleta i druženja.

Usvojena su sva izvješća kao i plan i program rada i financijski plan prihoda i rashoda za tekuću godinu. Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Mario Milković, a njegov zamjenik je Andrija Sabov.

IMG edac18bbc78f2c936adcce23fab99550 V Custom
foto: DVD Gradina

Za nesebičan rad u društvu i uloženi trud u promicanju vatrogastva svim zaslužnim članovima uručene su pohvalnice, a zapovjedniku Društva Josipu Kaladiću brončana medalja. Plaketu za poseban doprinos i razvoj vatrogastva načelniku Općine Gradina Marku Ajčeku uručio je novoizabrani predsjednik Mario Milković.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Venus pohvalio je rad društva te uručio diplome i uvjerenja članovima koji su se usavršavali za specijalnosti: vezist četiri člana, bolničar pet članova, radovi na vodi dva člana, aparati za zaštitu dišnih organa dva člana te osposobljavali za zvanja vatrogasna mladež dva člana, vatrogasac dva člana, vatrogasac I. klase tri člana, dočasnik tri člana, dočasnik I. klase dva člana te vatrogasni časnik I. klase dva člana.

IMG 9504654e0ec84e4a1b20f910952e761d V Custom
foto: DVD Gradina

Za desetogodišnji rad u društvu Spomenice su primili Franjo Blažičević, Domagoj Kovačević, Matija Lebinac i Luka Milovanović. Pohvale za dosadašnji rad te uspjeh u budućem radu uputio je vijećnik županijske skupštine gosp. Zdenko Blažičević.
Predsjednik Općinskog vijeća Ivan Gojević čestitao je novoizabranom predsjedniku, pohvalio je rad društva i zaželio još bolji napredak za dobrobit svih mještana Općine Gradina.

Nazočnima su se s lijepim željama za uspjeh u daljnjem radu pridružila i prijateljska društva PGD Berkovci iz Republike Slovenije, DVD Budakovac, Rušani, Stara Brezovica, Špišić Bukovica, Gornje Bazje i Suhopolje, predstavnici Udruga iz mjesta te sponzori.

IMG 6a1399e6ad826e4151a07acee77ef992 V Custom
foto: DVD Gradina

U svom obraćanju načelnik Općine Gradina Marko Ajček naglasio je da je u 2019. godini prioritet izgradnja vatrogasnog spremišta.

(www.icv.hr, DVD Gradina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content