FOTO Darko Božičković i dalje na čelu UDVDR Ogranak Voćin, potpredsjednik Ivan Đuzel

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin održala je 6. veljače svoju izbornu skupštinu i redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Članovi Udruge i gosti prije početka skupštine odali su počast polaganjem upaljenih lampiona i cvjetnog aranžmana te molitvom kod spomenika Voćinskoj žrtvi u središtu Voćina, da bi se potom svi zajedno uputili u voćinski Vatrogasni dom.

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge Darko Božičković uputivši pozdrave nazočnima i zahvalivši im se na dolasku. Po izbora radnih tijela skupštine, radnog predsjedništva, zapisničara, ovrhovoditelja zapisnika i Verifikacijske komisije, podneseno je izvješće o radu udruge u 2018. godini, kao i financijsko izvješće za isto razdoblje. Oba su izvješća usvojena jednoglasno.

IMG 4255 Custom

Nakon iznesenih izvješća, uslijedio je izbor članova tijela upravljanja udrugom, predsjednika, potpredsjednika, tajnika, blagajnika, Središnjeg odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

Za predsjednika UDVDR Ogranak Voćin ponovno je na mandat od četiri godine izabran Darko Božičković, za potpredsjednika Ivan Đuzel, tajnika Miroslav Jurmanović i blagajnika Damir Benčik. U Nadzorni odbor udruge izabrani su Antun Šimić (predsjednik), Eugen Cvjetković (član) i Marijan Perić (član). Sud časti čine Zdravko Volf (predsjednik) te članovi Marijan Jaković i Josip Martić, a u Središnji odbor udruge izabrani su Ivan Đuzel, Miroslav Jurmanović, Franjo Pajtl, Vlado Dorić, Vlado Božičković, Milan Ivanković, Elizabeta Piletić, Damir Benčik, Franjo Dorić, Josip Bozoki, Željko Vukomanović, Luka Petrić i Željko Piletić.

IMG 4281 Custom 1

Poslije izbora novog predsjedništva i tijela koja će udrugom upravljati sljedeće četiri godine, predstavljen je plan rada i financijski plan za tekuću godinu, a oba su jednoglasno usvojena.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju, a nazočnima su se obratili predsjednici i predstavnici udruga s područja cijele Virovitičko-podravske županije, između kojih predsjednik ZUiČ HVIDRA VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, zamjenik načelnika Općine Voćin Roko Perić, predsjednik UDVDR Virovitičko-podravske županije Josip Nemec, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak i mnogi drugi.

IMG 4283 Custom

– Sjećanje na Domovinski rat moramo održavati i upravo su aktivnosti udruga proizišlih iz njega ono što nam treba kako se ne bi zaboravila događanja na ovom našem području, prvom oslobođenom teritoriju 1991. godine u okupiranoj nam domovini. Upravo s ciljem otimanja od zaborava tih događanja na našem području, pokrenuli smo jednu akciju prikupljanja, kako video materijala, tako i fotografija iz tog razdoblja i želja nam je da Županija, u nekih godinu do dvije, napravi nešto videa, nešto foto materijala događaja iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije. Ovom prilikom pozivam sve vas koji imate nešto od spomenutih materijala u svojim arhivama da ih potražite i pripremite, date ih predsjednicima svojih udruga, a mi ćemo ih prikupiti, skenirati i vratiti ih vam – rekao je u svom obraćanju nazočnima Darko Žužak.

Na kraju službenog dijela, uslijedio je prigodni domjenak i druženje članova Udruge i gostiju.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”505768″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content