FOTO “Kako glumiti normalnog čovjeka” u Pučkom otvorenom učilištu Slatina

Predstava pod nazivom ”Kako glumiti normalnog čovjeka”, čija je premijera bila 15. veljače 2018. godine u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, izazvala je veliko zanimanje javnosti, a pogotovo hrvatskih branitelja i u Slatini. Monodrama ili kako je sam protagonist Mario Filipi naziva ”stan up comedy”, prikazana je danas (četvrtak) u Pučkom otvorenom učilištu Slatina.

Smisao naslova i središnjica predstave su zgode koje se autoru događaju dok se kreće u društvu krijući proteze ispod odjeće i hodajući normalno, bez štapa. To je priča o životu jednog hrvatskog branitelja, osobna i subjektivna, pa ipak zajednička svim hrvatskim i drugim domoljubima širom svijeta.

IMG 4522 Custom

Sama monodrama sadrži u sebi puno humorističnih detalja, anegdota iz života autora i protagonista Maria Filipija, koji podižu raspoloženje i moral osoba s invaliditetom te govori o tome da su najteže situacije u životu premostive, a ujedno potiče spremnost i angažman za kvalitetnijim životom.

– Glumim normalnog čovjeka što bolje mogu. Što ljudi manje primijete, to bolje radim. To je ideja – priznaje ovaj bivši hrvatski branitelj.

Na to nadovezuje i ratnu priču, ali i glazbu koja je uvijek dominirala u njegovu životu. U predstavi, kao autor, pjevao je svoje, ali i druge pjesme uz pratnju.

IMG 4503 Custom

Predstavu ”Kako glumiti normalnog čovjeka” u Slatinu je doveo, kao organizator, ravnatelj Crvenog križa Slatina Vlatko Jelenčić, a samo održavanje financijski su potpomogli Udruga HVIDRA Slatina te općine Voćin, Sopje i Čađavica.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”505875″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content