FOTO Na skupštini Udruge umirovljenika MO Sveti Đurađ uručene zahvalnice posthumno Ivanu Bačeku i Katici Laslo

Društveni dom u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ jučer (subota) je bio popunjen do posljednjeg mjesta. Udruga umirovljenika Mjesnog odbora Sveti Đurađ je održala redovnu godišnju Izvještajno-izbornu skupštinu.

Rad skupštine započeo je himnom Republike Hrvatske, a svi prisutni minutom šutnje su odali počast svim preminulim članovima Udruge i hrvatskim braniteljima.

Nakon izbora radnih tijela skupštine, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika te Verifikacijske komisije podneseno je Izvješće o radu za 2018. godinu, kao i financijsko te Izvješće Nadzornog odbora.

IMG 1665 Custom

Udruga umirovljenika Mjesnog odbora Sveti Đurađ bila je izuzetno aktivna u brojnim humanitarnim i kulturnim aktivnostima u 2018. godini.

-Starije osobe obišli smo dva puta u 2018. godini, povodom Uskršnjih i Božićnih blagdana, ali i po ukazanoj potrebi te ih darivali prigodnim poklonima. Isto tako, redovito smo obilazili sve bolesne članove Udruge, a sve humanitarne aktivnosti provodili smo na volonterskoj bazi u suradnji s Mjesnim odborom Sveti Đurađ – poručili su iz ove vrijedne Udruge umirovljenika.

IMG 1625 Custom

U suradnji s Udrugom umirovljenika Golo Brdo organizirali su obilježavanje fašnika te proslavu svetog Martina i svetog Vinka. Članovi Udruge u velikom su broju posjetili i sajam Viroexpo te učestvovali na susretima Matice umirovljeničkih udruga s prostora Virovitičko-podravske županije. Organizirali su i druženje na Virovitičkim ribnjacima za članove Udruge, mještane te članove kluba dragovoljaca Sveti Đurađ.

Za predsjednika je izabran Darko Brljević, dopredsjednica je Anđa Blažev, tajnik je Ivan Tomljanović, a funkciju blagajnika obavljat će Mirko Pinter. U Izvršni odbor izabrani su Terezija Karaba, Ana Pinter i Ivan Sabo dok će Nadzorni odbor činiti Kata Paljar, Marija Volf i Mirjana Sabo.

IMG 1622 Custom

Nakon što je predstavljen Plan rada i financijski plan za 2019. godinu nazočnima se obratio Ivan Ćavarušić, predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ. Za ovu vrijednu Udrugu umirovljenika imao je samo riječi hvale, a obećao je i pomoć u daljnjem radu.

U ime Grada Virovitice nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac i poželjela uspješan rad u narednom periodu te ostvarenje svih zacrtanih ciljeva u 2019. godini. Istaknula je kako će Grad Virovitica Udruzi umirovljenika uvijek biti na raspolaganju.

IMG 1674 Custom

Na samom kraju radnog dijela skupštine uručene su i zahvalnice posthumno Ivanu Bačeku i Katici Laslo, za dugogodišnji rad i veliki doprinos u radu Udruge. Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kraj spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Svetom Đurđu odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim članovima Udruge umirovljenika Mjesnog odbora Sveti Đurađ.

IMG 1679 Custom

Uz prigodan domjenak, smijeh, veselje i glazbu nastavljeno je druženje članova Udruge i gostiju.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”507759″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content