FOTO Napreduju radovi na izgradnji Športsko-rekreacijskog centra u sklopu Kurije Janković u Kapela Dvoru

Napreduju radovi na izgradnji Športsko-rekreacijskog centra u sklopu Kurije Janković u Kapela Dvoru. Istovremeno, gradi se pristupna cesta i parkiralište te uređuje okoliš same Kurije. Vrijednost radova je 7,7 milijuna kuna, od kojih su radovi na centru vrijedni 6,7 milijuna kuna, a pristupna cesta i parkiralište nešto više od milijun kuna.

Radovi se obavljaju u sklopu EU projekta EV 13 GAP “Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica”. Radi se o projektu čija je vrijednost 1.982.494 eura. On je nastavak projekta “Drava4Enjoy” kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

IMG 6245

Ovim projektom izgradit će se Športsko-rekreacijski centar koji će kao takav biti jedini u Slavoniji. Rekonstrukcijom postojeće zgrade nastat će wellness centar i vinski bar što ulazi u program dodatnih sadržaja koji su prijeko potrebni. Osim toga izgradit će se i nova zgrada u kojoj će se nalaziti spremište za bicikle, budući da je i ova cijela priča krenula upravo kroz cikloturizam. Bit će tu i moderno uređene tribine, svlačionice, sportski tereni, idealno za aktivni odmor, ali i pripreme sportskih klubova.

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”508451″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content